Kako izgleda jedan od najmaštovitijih hotela u Evropi?

Ako ste ikada posjetili Berlin, sigurno ćete se složiti s konstatacijom kako je to jedan od najoriginalnijih gradova Evrope. Njegovi stanovnici su autentični, raznoliki i svoji, baš kao i berlinski klubovi, barovi i hoteli. Za standardizovanost u ovom gradu nema pretjerano mjesta, što će vam sasvim sigurno pojasniti i Silke Lorenzen i Sarah Vollmer.Vlasnice jednog od trenutno najoriginalnijih hotela u Berlinu krenule su od ideje kako žele mjesto gdje će moći spojiti sve što imaju i sve što žele. Uz to, željele su taj isti entuzijazam i kreativnu energiju dijeliti s drugima. Tako je nastalo mjesto koje okuplja ljude iz cijeloga svijeta, a nalazi se u jednom od trenutno omiljenih berlinskih susjedstva, Neuköllnu. Stara fabrika usisavača postala je palata iz snova i nazvana je Hüttenpalast hotel.

Kreativno igralište ove dvije žene postalo je omiljenim odredištem mnogim mladim nomadima u potrazi za neuobičajenim iskustvom. Bilo da za svoje prenoćište odaberu staru kamp kućicu, odnosno restauriranu prikolicu iz '60.-ih, '70.-ih te '80.-ih ili čak drvenu kolibu, u vazduhu će se osjetiti dašak ljeta, baš kao što su to zamislile vlasnice hotela. Zavisno od vrste kućice, za noćenje će se u Hüttenpalastu morati izdvojiti prosječno 69 eura, a na raspolaganju je i šarmantan bar, salon za druženje i sauna, dok mladi umjetnici slobodno mogu izlagati svoje radove u prostoru ovog hotela s jako dobrom pričom.

 
Hüttenpalast Berlin  
Hüttenpalast Berlin  
Hüttenpalast Berlin  
Hüttenpalast Berlin  
Hüttenpalast Berlin  
Hüttenpalast Berlin  
Hüttenpalast Berlin  
M.M. za fashion.hr  photos: Hüttenpalast

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti