Najveći skandinavski penzioni fond je otkačio desetine naftnih firmi

Norveški najveći fond, a kojeg prate i drugi, otkazuje investicije koje su rizične po klimatske promjene kao i zaštitu okoliša, naročito nafne bušotine.

 

Norveški Government Pension Fund Global (GPFG), vrijedna 850 bilona dolara, takođe je uklonila 32 rudnika uglja iz svog portfolija u 2014toj godini. Ukupno, u prvoj izjavi je uklonila čak 114 kompanija sa svog investicionog plana samo zbog štetnog uticaja na okolinu i klimu.

izvor: Guardian

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti