Zaplijenjena droga

Zaplijenjena droga

 

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Grupe za suzbijanje droge Bar, Budva i Ulcinj lišili su slobode dva makedonska državljanina, I.I. (31) iz Studeničana i Dž.P. (32) iz Zelenikova, obojica sa boravkom u Baru, kod kojih su pronašli i oduzeli opojne droge – 204 grama heroina, dvije tablete ekstazija i skoro gram amfetamina, za koje se sumnja da su bili namijenjeni stavljanju u promet.

Naime, službenici Interventne grupe Centra bezbjednosti Bar su danas, 22. avgusta 2013. godine, oko 01,00 čas, u naselju Popovići u Baru radi kontrole zaustavili motocikl, marke „Taizhou“, barskih registarskih oznaka, kojim je upravljao I.I. Pregledom lica i motocikla, ispod sjedišta, pronađena je i oduzeta pvc kesa sa praškastom supstancom braon boje, za koju se sumnja da se radi o heroinu, ukupne težine 204 grama. Dalje policijske aktivnosti ukazale su na sumnju da je prethodno Dž.P. heroin predao I.I, radi tzv. ulične prodaje ove opojne droga na području Bara.

 

Po pribavljenoj naredbi sudije za istrage Višeg suda u Podgorici, uslijedio je i pretres stana koji su dva osumnjičena lica iznajmljivala u Baru. U frižideru je pronađeno pakovanje sa dvije tablete zelene boje u obliku zvijezde, težine 1,1 gram, za koje se sumnja da se radi o opojnoj drogi ekstazi, dok je u unutrašnjem džepu kožne jakne koja se nalazila u kuhinji pronađen papirni zamotuljak sa 0,7 grama materija za koju se sumnja da je amfetamin. Prilikom pretresa, takođe je pronađena i digitalna vaga koja je, sumnja se, služila za precizno mjerenje opojnih droga.

 

Osumnjičeni I.I. i Dž.P. su, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

 

 

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti