Za 5 dana turisti prijavili 15 krađa u Petrovcu

Za 5 dana turisti prijavili 15 krađa u Petrovcu

Što je i karakteristično za ljetnju sezonu, policija ima pune ruke posla sa prijavama - u posljednjih petnaestak dana prijavljeno je niz krađa na petrovačkoj rivijeri.

Na meti lopova najviše su vrijedne stvari poput novca, zlatnog nakita, ali i skupocjene tehnike poput laptopova, kamera i fotoaparata. Lopovi ne biraju ni mjesto, ni vrijeme, ali najčešće ih ima po plažama.

Dok se turisti kupaju u moru, često zaborave na stvari koje su ostavili na plaži, a pogotovo na njihovu vrijednost. U porastu su i krađe u apartmanima, sobama i kampovima, a na ulicama kradljivci najviše biraju velike grupe iz kojih se mogu izvući gotovo neprimjetno. U gužvi se najviše vrebaju mobilni, torbe, fotoaparati. Policija zato goste upozorava da najskuplje i najvrijednije stvari poput skupog nakita uopšte ne nose sa sobom na ljetovanje, odnosno, one vrijedne stvari koje nose na ljetovanje - da ih drže pod nadzorom. Pripaziti treba i u hostelima, apartmanima i hotelima. Za prtljag se preporučuju sigurnosne ladice, a sef za vrijedne stvari. Trenutak neopreza može završiti krađom, a dovoljan je tek otvoren prozor.

 

I ovo ljeto se sprovodio projekat dolazaka policijskih službenika iz regiona na crnogorsko primorje. U saradnji sa ministarstvima Albanije, Hrvatske, Srbije, Italije i Makedonije ukupno je 16 policijskih službenika upućeno u jednoj smjeni na ispomoć u Crnu Goru. Iz Albanije su upućena četiri policijska službenika, koji su stacionirani u Budvi i Ulcinju po dvojica. Iz Hrvatske na ispomoć su upućena dva službenika, i to jedan u CB Herceg Novi, a drugi u CB Budva. Iz Mup-a Srbije u jednoj smjeni upućeno je ukupno šest policijskih službenika koji su po dvojica rasporađeni u CB Bar, CB Budva i CB Herceg Novi. Iz Italije i Makedonije su upućena po dva policijska službenika koji su stacionirani u CB Budva. 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti