Komunalni inspektor primao mito

 

Komunalni inspektor primao mito

 

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Sektora kriminalističke policije (Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije) su, u zajedničkoj aktivnosti sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i u saradnji sa Vrhovnim državnim tužilaštvom – Odjeljenjem za borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, realizovali policijsku operaciju „Lov“, u kojoj je slobode lišen službenik Komunalne policije Bar, O.Š. (53) iz Bara, zbog sumnje da je počinio koruptivno krivično djelo – primanje mita.

 

 

 

Osumnjičeni O.Š. je lišen slobode juče, 29. avgusta 2013. godine, nakon višemjesečnih operativnih policijskih aktivnosti i planskih, sinhronizovanih i koordiniranih mjera i radnji koje su službenici Uprave policije MUP-a sproveli sa VDT – Specijalnim tužiocem.

 

Na osnovu navedenih aktivnosti, prikupljene su činjenice koje će se u postupku koristiti kao materijalni dokazi, koje ukazuju na sumnju da je O.Š, zaposlen na poslovima komunalnog policajca u Komunalnoj policiji Opštine Bar, krivično djelo primanje mita vršio u dužem vremenskom periodu, na način što je zahtijevao i primio mito – novac od K.R, lica nad kojim je vršen inspekcijski nadzor, da ne bi izvršio službenu radnju koju je morao izvršiti.

 

Naime, sumnja se da je O.Š. u postupku inspekcijskog nadzora nad K.R, koji nije posjedovao potrebno odobrenje za postavljanje ili izgradnju privremenog objekta – igraonice niti odobrenje za rad, sačinio Zapisnik o inspekcijom nadzoru u kojem je konstatovao navedeno.

 

O.Š. međutim, kako se sumnja, nije preduzeo dalje službene mjere i radnje na koje je bio obavezan, odnosno nije shodno čl. 39 Zakona o o inspekcijskom nadzoru donio Rješenje kojim se K.R. nalaže pribavljanje odobrenja za postavljanje privremenog objekta i određuje rok za otklanjanje nepravilnosti, već je za navedene radnje, koje bi K.R. mogao da preduzme na osnovu rješenja da je bilo donijeto, od njega zahtijevao i primio mito.

 

Osumnjičeni O.Š. je, uz krivičnu prijavu, predat Specijalnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti