U ponedjeljak u školu

U ponedjeljak u školu

U budvanskim osnovnim školama, kao i onoj u Petrovcu, sve je spremno za prijem đaka prvaka, a i u Srednjoj mješovitoj školi "Danilo Kiš" posljednje su pripreme za prijem novih srednjoškolaca.

Školska 2013/14. godina zvanično, što je objavilo i Ministarstvo prosvjete, počinje u ponedjeljak 2. septembra.

Kako je saopšteno u osnovnoj školi ,,Stefan Mitrov Ljubiša'' nastava počinje 2. septembra u 8 časova za sve učenike, dok je prijem prvaka u 9 časova.

Ovu školu pohađa ukupno hiljadu učenika, a primljeno je četiri razreda prvaka.

 

U Drugoj osnovnoj školi prijem prvaka je u ponedjeljak u 11 časova, za učenike trećeg, petog, šestog, sedmog, osmog i devetog razreda nastava će početi u 8 časova, dok za učenike drugog i četvrtog razreda nastava počinje u 12:25 časova. Školu pohađa 1.096 učenika, a u prva četiri razreda biće 130 prvaka.

 

I u petrovačkoj Osnovnoj školi ,,Mirko Srzentić’’ sve je spremno za prijem 24 prvaka. Škola broji ukupno 180 učenika.

 

Srednju mješovitu školu "Danilo  Kiš" pohađa 910 učenika, a u prvom razredu svih obrazovnih profila upisano je ukupno 195 učenika u sedam odjeljenja.

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti