Zaplijenjeno oružje na granici

Zaplijenjeno oružje na granici

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Sektora granične policije, Odjeljenje granične bezbjednosti Herceg Novi i službenici Uprave carina su, rano jutros 01. septembra 2013. godine, na graničnom prelazu "Sitnica", na ulazu u Crnu Goru, oduzeli više komada oružja i veću količinu municije od državljanina Republike Srbije V.J. (59) iz Beograda.

Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i službenici Uprave carina su jutros oko 02,30 časova, na graničnom prelazu "Sitnica", na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali putničko motorno vozilo, marke "Mitchubishi" beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljao V.J.

Pregledom prtljažnika pomenutog vozila pronađene su ispod putničkih torbi malokalibarska puška marke „Zbrojevka“ kalibra 22 mm sa 50 komada municije istog kalibra, vazdušna puška marke „Zastava 45-M56“ sa kutijom municije za istu. Daljim pregledom, u prtljažniku vozila, u jednoj putničkoj torbi, pronađen je pištolj marke „CZ 99“ kalibra 9 mm sa dva okvira i 72 komada municije za navedeni pištolj, a takođe u istoj torbi pronađen je vojni bajonet automatske puške, dok pregledom torbe koja se nalazila na zadnjem sjedištu vozila ispod garderobe, u crnoj kožnoj torbici, pronađen je pištolj marke „Bereta“ kalibra 7,65 mm sa okvirom i 59 komada municije istog kalibra, jedan lovački nož i jedna satara.

Pronađeno oružje je uz potvrdu oduzeto i predato službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi.

Policijski službenici Centra bezbjenosti Herceg Novi su o događaju obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

V.J. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje.

Protiv V.J., policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje, da je počinio pomenuto krivično djelo.

V.J. je, danas, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti