"Play tennis, feel Budva", profesionalni ženski turnir ponovo u Budvi

U organizaciji Teniskog kluba "Slovenska plaža", a pod pokroviteljstvom Opštine Budva, u našem gradu se od 16. do 22. septembra održava Profesionalni ženski turnir BUDVA OPEN 2013, pod sloganom "Play tennis, feel Budva". Turnir je otvorio predsjednik Opštine Budva.

Na otvorenim teniskim terenima Slovenske plaže svoje vještine u "bijelom sportu" će odmjeriti 32 učesnice iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Rumunije, Njemačke, Ukrajine, Švedske, Slovačke i Crne Gore. Prvi put u istoriji Crne Gore, u glavnom ždrijebu našle su se čak četiri naše djevojke: Vladica Babić, Nikoleta Bulatović, Kristina Samardžić i Tamara Bojanić. Prvi nosioci turinira su Nicole Rottmann iz Austrije (401. na WTA listi) i Tamara Čurović iz Srbije (411. na WTA listi).

 

Prema riječima Dejana Rađenovića, direktora turnira, tenis je neposredno povezan sa turizmom, jer nudi atraktivnost koja je potrebna probirljivom, visoko platežnom gostu.

 

"Povratak profesonalnih teniskih turnira u Budvu, nakon skoro dvije decenije, siguran je znak da će ovaj sport postati još jedna od bitnijih odrednica budvanskih i turističkih ponuda i motiv da zaljubljenici u tenis sa svih meridijana svijeta, posjete Budvu i nakon glavne turističke sezone" - istakao je Radjenović.

 

Finale ženskog profesionalnog turnira BUDVA OPEN 2013. čiji nagradni fond je 10.000 eura igraće se u nedjelju, 22. septembra.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti