Predstavnici Opštine Budva učestvovali na 6. Skupštini mreže Civinet Slovenija - Hrvatska – Jugoistočna Evropa

U organizaciji Civinet mreže i Opštine Tivat održana je šesta po redu Skupština mreže na kojoj su se prisutni upoznali sa radom mreže, izjavom Političkog odbora za 2019. godinu, kao i sa programom rada Mreže u ovoj godini.

Nakon Skupštine održan je okrugli sto na temu održive mobilnosti u sklopu kojeg je predstavljeno nekoliko primjera planova održive urbane mobilnosti, a potom je održana panel rasprava “Iskustva izrade i primjene planova održive urbane mobilnosti”. U paralelnim sesijama prezentovane su aktivnosti članova Mreže iz oblasti održive mobilnosti.

Civinet je mreža gradova i drugih učesnika, koji se na području Slovenije i Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću. Cilj mreže je prenos znanja i dobre prakse, kao osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se finansirati buduće aktivnosti održivog transporta i bolje mobilnosti. Mreža je osnovana u Ljubljani 25. aprila 2013. godine.

Mreža Civinet Slovenija – Hrvatska - Jugoistočna Evropa okuplja preko 150 članova iz šest zemalja, najbrojnija je i vrlo aktivna evropska mreža.

Opština Budva je član Civinet mreže od 2017. godine.

Šestoj po redu Skupštini Civinet mreže prisustvovale su dr Ana Tripković Marković i mr Anisa Murić iz kancelarije za evropske integracije i saradnju Opštine Budva.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti