Ponuda Budve predstavljena u Moskvi

“I ove godine prema trenutnom stanju bukinga i informacijama privrede, možemo očekivati stabilan trend dobre posjete ruskih turista, kako individualaca, tako i organizovanih grupa koje dolaze u naš hotelski i privatni smještaj posredstvom tur-operatora” – istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva na međunarodnom turističkom sajmu “MITT 2019”, koji se od 12. do 14. marta održava u Moskvi.

“Prošle godine je sa ovog tržišta u Crnoj Gori ostvareno više od 3 miliona noćenja, od čega je 2 miliona realizovano upravo u Budvi, tako da su zaista veliki razlozi što smo i ove godine prisutni na ovom tržištu” – dodala je direktorka TOB-a i naglasila da je u Moskvi prisutan i značajan broj budvanskih hotelijera, među kojima su hotelske grupe “Montenegro stars” i “Budvanska rivijera”, hoteli: “Avala”, “Maestral”, “Melia”, zatim kompanija “R Tours Montenegro”, dok je štand posjetio i odredjeni broj manjih kapaciteta iz našeg grada.

Najčešća pitanja posjetilaca tokom prva dva dana sajma odnosila su se na hotelski i privatni smještaj, gastronomiju, sportske aktivnosti, poput ronjenja i sportskog ribolova, mogućnost organizovanja ekskurzija…
Većina je izrazila zadovoljstvo dobrom avio povezanošću sa našom destinacijom.

Posebno interesovanje je izazvalo prisustvo Budve i Crne Gore u specijalnom dodatku ruske “Gazete”, koje se u više od 70 000 primjeraka štampalo neposredno pred održavanje sajma a distribuirano je uz dnevno izdanje jedne od najtiražnijih novina u ovoj zemlji.

 

U sklopu aktivnosti Turističke organizacije opštine Budve tokom sajamskog nastupa učestvovali su Krsto Radović, predsjednik Skupštine opštine i član Izvršnog odbora TO Budva i Danilo Kastratović, predsjednik Izvršnog odbora TO Budva.

Turistička ponuda Crne Gore se na “MITT-u” 2019. (Moscow International Travel & Tourism Exhibition) predstavlja u organizaciji Nacionalne turističke organizacije i Ministarstva održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Rusiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom.

Najznačajnija turistička sajamska manifestacija na tržištu Ruske Federacije okuplja preko 2500 izlagača i 23 000 profesionalaca iz cijelog svijeta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti