Deseti festival investicija - FREI održava se od 13. do 16. maja u Budvi

Jubilarni deseti festival investicija i nekretnina FREI 2019 održava se u hotelu „Avala Resort&Villas” u Budvi, od 13. do 16. maja. Programski partner Festivala i ove godine je Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore dok je generalni pokrovitelj manifestacije „Portonovi by Azmont Investments“, Horwath HTL je „Specijalni partner, a prvi put ove godine „Zlatni FREI partner“ je kompanija „Henley & Partners Montenegro“.

Festival će otvoriti ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ministar Radulović govoriće o investicijama u turistički razvoj Crne Gore dok će ministarka Sekulić govoriti o stimulaciji investicija domaće privrede. Izlaganje će imati i predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori Kristof Šoen koji će govoriti o aktivnostima Savjeta u odnosu na poboljšanje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

U okviru festivala biće održane četiri diskusione sesije. Sekretarijat za razvojne projekte nosilac je panela pod nazivom „Ekonomsko državljanstvo – novi kompetitivni adut u privlačenju investicija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma organizuje panel diskusiju „Međunarodni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko riješenje šetališta u Budvi“, Savjet stranih investitora organizuje panel „Poslovno okruženje – mogućnosti, izazovi i put unaprijed“, a kompanija „Horwath“ okrugli sto „Prepreke razvoju luksuznog turizma“.

Drugog dana festivala prezentacije će održati i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić koji će govoriti o investicijama u infrastrukturi kao preduslovu za razvoj sjevernog regiona Crne Gore, kao i i direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović. Takođe, u okviru FREI 2019 Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom organizuje drugo regionalno savjetovanje na temu „Pomorstvo u funkciji turizma“.

Festival nekretnina i investicija – FREI je tematska i selektivna manifestacija o problematici investiranja i razvoja sektora nekretnina. Skup je namijenjen investitorima i komercijalnim kompanijama iz oblasti nekretnina, reprezentima državnih organa, infrastrukturnim preduzećima, predstavnicima međunarodnih institucija, stručnoj i opštoj javnosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti