Proslava Dana nezavisnosti u Porto Montenegru

Atraktivan program povodom Dana nezavisnosti Crne Gore 21. maja biće obilježen cjelodnevnim projektom pod sloganom Doživi Porto, s ciljem da svi posjetioci besplatno uživaju u različitim aktivnostima duž cijele promenade naselja. Muzički program Gradske muzike Tivta i nastup klape, Pijaca domaćih crnogorskih proizvoda, sjajno će se uklopiti i kreirati kombinaciju lokalnog identiteta i internacionalnih sadržaja nautičkog naselja.

Osam sjajnih timova odmjeriće svoje znanje, vještine i iskustvo na Turniru u croquet-u, a publika će uživati u igri uz šampanjac na novoj lokaciji za organizaciju događaja, PM Areni, od 16:00h. U pitanju je polo croquet, samo bez ponija – ova zabavna igra na travi ne zahtijeva nikakvo iskustvo, prilično je laka da je savladaju sve generacije, bez obzira na fizičku spremnost.

Gosti će moći da se oprobaju u atraktivnim društvenim i sportskim igrama: velikim šahom, igrom strateške gradnje – jenge ili boćanjem u Marina parku (8:00-20:00h), ali i provjeriti svoje vještine streličarstva uz licencirane instruktore, ili u gađanju glinenih golubova laserom (8:00-12:00h i 16:00-20:00h) u PM Areni. Istog dana biće organizovani besplatni časovi veslanja (8:00h-10:00h), SUP-a (8:00-11:00h), jedrenja u akvatorijumu tivatskog zaliva za djecu (10:00-12:00h) i sesije jedrenja za odrasle (11:00h, 14:00h,16:00h), kao i čas joge.

Sportski klub Porto Montenegra nudi sve svoje sadržaje tog dana besplatno: kuglanje, stoni tenis, tenis, skvoš, bilijar i teretanu. Teretana na plaži imaće svog instruktora koji će svim zainteresovani dati savjete o pravilnom vježbanju (8:00-10:00h, 17:00-20:00h).

Dobra zabava tog dana kulminiraće spektakularnom žurkom na plaži Jahting kluba, od 20:00h.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti