Zbunjuju se vozači: Nema putokaznih tabli na glavnoj raskrsnici na bulevaru

Opština Budva pokrenula je postupak hitne nabavke na zahtjev Sekretarijata za komunalno stambene poslove za izradu projekta putokoznih tabli na raskrsnici ulica Jadranski put, 22. novembar i Topliški put.

Kao razlog pokretanja hitnog postupka, u obrazloženju je navedeno da je komandir Centra bezbjednosti Budva Slobodan Kovačević dopisom upoznao resorni sekretarijat prilikom obilaska terena, obavljajući redovne poslove i zadatke, uočio da na određenim mjestima nedostaje putna infrastruktura, koja u znatnoj mjeri otežava redovno funkcionisanja saobraćaja i pješaka.


"Nedostajanje tabli putokaza na jadranskom putu - bulevaru, na glavnim semaforima zbunjuje vozače , naročito one koji su u tranzitu, pa vozači nerijetko vrše prestrojavanja vozila ulaskom u samu raskrsnicu, ugorožavajući sebe i ostale učensike u saobraćaju i ometajući normalan tok saobraćaja", navodi se u obrazloženju.


Zato je zatraženo od Sekretarijata za komunalno stambene poslove hitno otklanjanje infrastrukturnih nedostataka i usklađivanje veritikalne i horizontalne signalizacije.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti