Porto Montenegro i Regent podržavaju crnogorske studente u inostranstvu

Ljetnja skupština Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu održana je u hotelu Regent Porto Montenegro.

Skupština je odlična prilika za susrete i razmjenu iskustava, a i prilika da diskusiju – ove godine tema je bila Studenti u inostranstvu kao sastavni dio savremenog crnogorskog društva - osnovni cilj panel diskusije je identifikacija potencijalnih riješenja kako crnogorski studenti u inostranstvu(CSI), posmatrani kroz prizmu teorije o migracijama a time i povezani, ujedinjeni i umreženi, mogu dati doprinos rastu i razvoju matične države.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u mogućnosti da kao sponzori podržimo organizaciju Ljetnje skupštine, a kao nastavak saradnje koju smo započeli prije par mjeseci povodom sezonskog zapošljavanja njihovih studenata na našem projektu. Broj crnogorskih studenata koji se obrazuje širom svijeta je značajan, i vjerujemo da on predstavlja važan potencijal i resurs na tržištu rada. Cilj nam je da, kroz uspostavljanje kontakata i povezivanje sa karijernim prilikama u okviru našeg projekta, pružimo podršku tim mladim ljudima kako bi otvorili mogućnosti da obrazovanje i pozitivna iskustva koja su stekli kroz programe mobilnosti, po povratku prenesu i iskoriste u svojoj matičnoj državi, istakla je menadžerka ljudskih resursa Adriatic Marinas-a Sandra Kapičić.

Čast nam je što smo domaćini godišnjeg događaja Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu i što u našoj Regent kući dočekujemo talente koji se školuju u prestižnim obrazovnim institucijama u svijetu. Vjerujem da je ovo samo početak lijepe saradnje koju ćemo imati sa ovom organizacijom, dodala je HR direktorka hotela Regent Žana Zeković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti