Takmičenje učenika u kuvanju

Povodom Svjetskog dana turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, danas će, u skladu sa zvaničnom temom Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama, “Turizam i zapošljavanje: Bolja budućnost za sve”, a imajući u vidu značaj obrazovanja kadrova u turizmu i rastuće potrebe turističke privrede za zapošljavanjem, organizuje takmičenje u kuvanju srednjih stručnih škola u Crnoj Gori.

Tročlane ekipe učenika 12 stručnih škola iz: Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Bara, Podgorice, Cetinja, Mojkovca, Bijelog Polja, Zabljaka, Pljevalja i Berana, takmičiće se u spremanju nacionalnog jela serviranog na moderan način i deserta. Tri prvorangirane škole biće nagrađene vrijednim novčanim donacijama za kupovinu opreme za kabinete za kuvarstvo, dok će za sve takmičare biti obezbijeđena praksa u hotelima tokom naredne ljetnje turističke sezone. Takmičarski dio biće održan u školi “Danilo Kiš” u Budvi u 10,00 sati, dok je po završetku takmičenja, u 14,00 sati, planirano obraćanje direktorice NTO CG Zeljke Radak Kukavičić, proglašenje pobjednika i koktel za zvanice i medije.Organizaciju ovog takmičenja podržali su Ministarstvo prosvjete, Centar za stručno obrazovanje, JUSMŠ “Danilo Kiš” u Budvi i Udruženje šefova kuhinja Crne Gore.Svjetski dan turizma širom svijeta obilježava se 27. septembra, od 1980. godine, na dan kada je prihvaćen Statut Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i jedinstvena je prilika da se podigne svijest o stvarnom i potencijalnom doprinosu turizma održivom razvoju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti