Print this page

Safiro ne plaća porez za plac ispred Jadranskog sajma

Centralna banka blokirala je račun podgoričke kompanije „Safiro beach resort“ koja gazduje atraktivnoim parcelom od 8.500 kvadrata ispred hala „Jadranskog sajma, zbog poreskog duga prema Opštini Budva. Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva zatražila je prinudnu naplatu oko 90 hiljada poreskog duga jer firma, koju su osnovali britanski državljani, a za koju se sumnja da stoje crnogorski političari kasni sa izmirivanjem poreskih obaveza.

Rješenja o prinudnoj naplati, Uprava loklanih javnih prihoda na čijem je čelu Petar Odžić (SDP), donijela je nakon što pomenuta firma se oglušila da izmiri dug u zakonskom roku.


O „Safiro beach“ javnost je upoznata prije nekoliko mjeseci, kada je odbjegli biznismen Duško Knežević utvrdio da mu je zemlja kod Jadranskog sajma oteta, te da iza firme „ Safiro beach resort“, lično stoje lider DPS i šef države Milo Đukanović i nekadašnji ministar održivog razvoja Branimir Gvozdenović, a ne britanski biznismeni, kako stoji u papirima. Takve tvrdnje Knaževića su odmah demantovane.


Podsjećamo na parceli , od 8.500 kvadrata, turski biznismeni okupljeni oko firme „Mia investments“, nako što su prije godinu i po zaključili ugovor sa „Safiro beach resort“, planiraju gradnju hotelsko apartmanskog kompleksa „ Mia Budva“- dvije kule od po 15 spratova.


Inače, zemljišni kompleks je pod hipotekama Pireus banke, zbog milionskih kredita, a takođe i staromještani vode borbu za povraćaj, te pred sudom dokazuju da im je zemlja oduzeta bez naknade.

VEZANO: Priča o Jadranskom sajmu

PODIJELI

Tagged under