TO Budva na međunarodnoj poslovnoj konferenciji WESTM u Beogradu

U cilju uspostavljanja bolje saradnje među turističkim privredama zemalja Jugoistočne i Centralne Evrope, u Beogradu je 22. i 23. oktobra održan 6. WESTM, međunarodna konferencija za MICE industriju.


Prvog danas su održani sastanci (one to one meetings) sa „buyerima“ iz 28 zemalja Evrope (uključujući i Izrael).


Predstavnici Turističke organizacije opštine Budva razgovarali su sa generalnim menadžerima i prodajnim timovima iz Francuske, Velike Britanije, Italije, Azerbejdžana, Izraela i Srbije i upoznali ih sa prednostima Budve u sektoru MICE turizma, zahvaljujući savremenim hotelima, ali i povoljnim klimatskim uslovima i dobroj avio povezanosti destinacije.


Drugog dana je održana konferencija – Tourism & MICE forum „Industrija događaja kao podsticaj za razvoj destinacije“ , u okviru koje je, kao panelista, učestvovala Maja Liješević, direktorka TO Budva zajedno sa Natašom Pavlović,direktorkom TO Vojvodina ,Vladimirom Živanovićem, direktorom TO Zlatibor ,Nadom Jovanović, direktorkom TO Republika Srpska i Dejanom Nikolićem, direktorom „Beogradskog maratona“.


„Budva je prepoznata kao jedan od lidera u regionu kada su u pitanju festivali kulture, zabavne manifestacije, ali i značajni regionalni i međunarodni kongresi i koferencije“, istakla je direktorka TOB-a i dodala da se značajan broj manifestacija odnosi na afirmaciju kulturnog nasleđa i tradicije budvanske rivijere i crnogorskog primorja uopšte, dok pojedine manifestacije za cilj imaju bolje pozicioniranje Budve i Crne Gore na međunarodnoj sceni „event industrije“ koja postaje sve značajnija, kada je u pitanju opredjeljenje savremenog gosta za boravak u određenoj destinaciji.
Pored Turističke organizacije opštine Budva, izlagači na WESTM-u su bili i predstavnici Nacionalne turističke organizacije i Turističke organizacije opštine Ulcinj, a čitav događaj je organizovan od strane „Staklene prizme“, Turističke organizacije Beograda i YUTA-e.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti