Print this page

Promocija knjige 'Finansijska analiza' profesora Iva Županovića

Promocija knjige ‘Finansijska analiza’ autora prof.dr Iva Županovića u saradnji sa mr Draganom Zečević biće odrzana u Akademiji znanja,u Budvi, u prostorijama Fakulteta za biznis i turizam, sala D3, u subotu 23/11/2019.godine u 19h.

Knjiga je proizvod dugogodišnjeg naučnog i pedagoškog rada profesora Županovića, uz značajnu pomoć koleginice Zečević.

Posebna pažnja je upravo na autputima finansijske analize, što je od posebnog značaja za oblast turizma, zbog elastičnosti turističke tražnje, od koje zavise ukupni prihodi u ovoj oblasti, što opet uzrokuje konstantan monitoring i optimizaciju troškova.

Finansijska analiza ima za cilj da ocijeni stanje i poslovanje preduzeća, a proistekla je iz analize bilansa. Osnovni finansijski izvještaji predstavljaju informacionu podlogu za finansijsku analizu.

Finansijska analiza je od posebne važnosti za upravljanje poslovanjem i razvoj preduzeća u turizmu, s obzirom da podrazumijeva kako analizu trenutnog finansijskog položaja i rezultata poslovanja preduzeća, tako i procjenu budućih finansijskih rezultata. Na osnovu analize finansijskih izvještaja dobijaju se informacije koje su ključne za donošenje poslovnih odluka.

 

O samoj knjizi će pored autora, govoriti predsjednik Upravnog odbora Fakulteta za biznis i turizam, prof.dr Ivo Armenko, kao i predstavnica Turističke organizacije Budva, Milena Asanović.

Treba reći da je promocija navedene knjige odrzana i Herceg Novom, u avgustu ove godine. Knjiga je u distribuciji u okviru maloprodajnog lanca ‘Gradska knjizara’.

PODIJELI

Tagged under