Tajna sobe broj 8: Noćenje košta svega dolar, ali postoji jedna caka

Nakon što je jedan turista iz Velike Britanije veći dio svog boravka u hotelu uživo prenosio na društvenim mrežama, vlasnik je dobio ideju. Šta ako bi i on iskoristio internet i tako privukao publiku i nove mušterije?

Kada je 27-godišnji Tetusja Inou počeo da vodi mali hotel u Fukuoki u Japanu  koji je naslijedio od bake, zapitao se kako bi mogao da razradi biznis u vrijeme kada je konkurencija veoma jaka.

Nakon što je jedan turista iz Velike Britanije veći dio svog boravka u hotelu uživo prenosio na društvenim mrežama, Inou je dobio ideju. Šta ako bi i on iskoristio internet i tako privukao publiku i nove mušterije?

Gosti koji sada dolaze u hotel "Asahi Rjokan" imaju opciju da noće po cijeni od jedan dolar u sobi broj 8, ali pod jednim uslovom. Da cio njihov boravak bude emitovan uživo.

Naravno, postoje određene restrikcije koje se odnose na to kako lajvstrim funkcioniše. Inou je objasnio za CNN da je u pitanju samo video snimanje i da se gostima ostavlja dio privatnosti tako što se ne snima audio njihovih razgovora ili telefonskih poziva.

Tako da na Jutjubu na stranici One Dollar Hotel možete sve vrijeme uživo da gledate šta rade gosti sobe broj 8.

Naš hotel je na jeftinijoj strani i bila nam je potrebna neka dodatna vrijednost, nešto posebno, o čemu će svi da pričaju - rekao je on.

Pre ove akcije, soba broj 8 je bila najmanje popularna. Sada su mnogi mladi gosti, kako bi uštedjeli novac, otvoreni za opciju da prenoće po cijeni od dolar.

- Mladi danas ne brinu mnogo o privatnosti. Neki smatraju da je OK da budu posmatrani cijeli dan - naveo je on.

Njegov Jutjub kanal već ima preko 1.000 pratilaca, a kada bude izemitovao 4.000 sati "programa", moći će da na njega postavi i reklame i tako dodatno zaradi.

izvor: fosmedia

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti