Print this page

Tajna sobe broj 8: Noćenje košta svega dolar, ali postoji jedna caka

Nakon što je jedan turista iz Velike Britanije veći dio svog boravka u hotelu uživo prenosio na društvenim mrežama, vlasnik je dobio ideju. Šta ako bi i on iskoristio internet i tako privukao publiku i nove mušterije?

Kada je 27-godišnji Tetusja Inou počeo da vodi mali hotel u Fukuoki u Japanu  koji je naslijedio od bake, zapitao se kako bi mogao da razradi biznis u vrijeme kada je konkurencija veoma jaka.

Nakon što je jedan turista iz Velike Britanije veći dio svog boravka u hotelu uživo prenosio na društvenim mrežama, Inou je dobio ideju. Šta ako bi i on iskoristio internet i tako privukao publiku i nove mušterije?

Gosti koji sada dolaze u hotel "Asahi Rjokan" imaju opciju da noće po cijeni od jedan dolar u sobi broj 8, ali pod jednim uslovom. Da cio njihov boravak bude emitovan uživo.

Naravno, postoje određene restrikcije koje se odnose na to kako lajvstrim funkcioniše. Inou je objasnio za CNN da je u pitanju samo video snimanje i da se gostima ostavlja dio privatnosti tako što se ne snima audio njihovih razgovora ili telefonskih poziva.

Tako da na Jutjubu na stranici One Dollar Hotel možete sve vrijeme uživo da gledate šta rade gosti sobe broj 8.

Naš hotel je na jeftinijoj strani i bila nam je potrebna neka dodatna vrijednost, nešto posebno, o čemu će svi da pričaju - rekao je on.

Pre ove akcije, soba broj 8 je bila najmanje popularna. Sada su mnogi mladi gosti, kako bi uštedjeli novac, otvoreni za opciju da prenoće po cijeni od dolar.

- Mladi danas ne brinu mnogo o privatnosti. Neki smatraju da je OK da budu posmatrani cijeli dan - naveo je on.

Njegov Jutjub kanal već ima preko 1.000 pratilaca, a kada bude izemitovao 4.000 sati "programa", moći će da na njega postavi i reklame i tako dodatno zaradi.

izvor: fosmedia

PODIJELI