Print this page

2.000 eura pomoć Albaniji

U subotu, 30.novembra, u bečićkom hotelu „Falkensteiner“, održana je tradicionalna svečanost Ladies' Night2019. u organizaciji Rotari kluba Budva. Svečanost je i ovoga puta bila posvećena druženju rotarijanaca i njihovih porodica sa prijateljima, ali i humanitarnom djelovanju u duhu nesebičnog služenja u Rotariju.Ovogodišnje tradicionalno okupljanje rotarijanaca na svečanosti „Ladies' Night“ bilo je usmjereno ka prikupljanju sredstava za djecu u stanju materijalne potrebe. Zbog novonastalih okolnosti, izazvanih razornim zemljotresima u regionu, sva prikupljena sredstva će biti dostavljena za djecu i bebe Albanije, u područjima kojima je pomoć najpotrebnija.

Oko 120 rotarijanaca Distrikta 2483, članova porodica i prijatelja, među kojima su bili i predstavnici lokalne samouprave, instutucija sa kojima RC Budva sarađuje u humanitarnim projektima i predstavnici diplomatskog kora, prikupilo je preko 2.000 eura, koje će posredstvom Rotari klubova Albanije biti dostavljene tamo gdje je najpotrebnije.

Ujedno, RC Budva je, u saradnji sa Rotari klubovima Crne Gore, organizovao i trodnevno prikupljanje pomoći u prostorijama „Jadranskog sajma“ u Budvi, gdje su i rotarijanci i sugrađani dostavljali sredstva i namirnice potrebne stanovništvu zemljotresom pogođenih područja. Akciji, koju je inicirao RC Bar, odazvali su se svi crnogorski klubovi, tako da će tokom sedmice i sva prikupljena materijalna sredstva biti dostavljena albanskim Rotari klubovima.

PODIJELI

Tagged under