Inspekcija blokirala divlju gradnju u Ulcinju, hoće li i u Budvi biti akcija?

Zajedničkom akcijom inspektora urbanističko-građevinske inspekcije i inspektora Uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju policije spriječeno je bespravno izvođenje građevinskih radova na dva lokaliteta u Ulcinju. U pitanju je bespravna nadogradnja postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Milutinovića u naselju Pinješ 2, kao i izgradnja bespravnog objekta na prostoru maslinade Bašbuljuk.

U drugom slučaju, riječ je o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u požaru velikih razmjera stradalo preko 1000 stabala maslina i na kojem su tokom novembra 2019. godine evidentirane aktivnosti na pripremi terena za gradnju. Pravovremenom akcijom inspekcijskih organa, kojima je asistenciju pružila i policija, spriječene su građevinske aktivnosti, koje su započete istog dana u jutarnjim časovima, i donijeto je Rješenje o rušenju objekta.

Službenici Sektora kriminalističke policije-Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala su u saradnji sa službenicima Opštine Ulcinj 9. decembra podnijeli krivičnu prijavu protiv lica Sulejman Brašnjanin zbog počinjenog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Bespravne građevinske aktivnosti tokom proteklog vikenda uočene su i u naselju Krašići u Opštini Tivat, gdje je asistenciju urbanističko-građevinskoj inspekciji pružila Komunalna inspekcija Opštine Tivat, na koji način je spriječena devastacija u zoni morskog dobra.

Ovom prilikom želimo da podsjetimo javnost da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina.

Ostaje da se vidi da li će akcija biti sprovedena i u Budvi, gdje nerijetko građani prijavljuju divlju gradnju

 

 

foto: Aleksandar Aleksić

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti