Carević pozvan na Molitveni doručak

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević dobio je poziv da prisustvuje 68. Nacionalnom molitvenom doručku, koji će biti održan 6. februara u Vašingtonu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na ovom tradicionalnom okupljanju gostima će se obratiti i predsjednik SAD Donald Tramp
Molitveni doručak, koji je prvi pokrenuo Abraham Vereide, zapravo predstavlja seriju sastanaka, svečanih ručkova i večera koji se održavaju od 1953. godine, a od 1980. godine se održavaju u Vašingtonskom Hiltonu.
Doručku koji se održava u međunarodnoj plesnoj dvorani prisustvuje oko 3.500 gostiju, od kojih je veliki broj istaknutih ličnosti iz skoro svih zemalja svijeta. Cilj ovog skupa je okupljanje članova političke, društvene i poslovne elite i njihovo povezivanje. Tradicionalno, skupu se obraćaju dva govornika, a jedan od njih je neizostavno predsjednik SAD, a ime drugog govornika se uobičajeno čuva kao iznenađenje za taj trenutak.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti