2019. najbolja turistička godina u istoriji Crne Gore

„Crnu Goru u 2019. posjetilo je 2,6 miliona turista, ostvarili smo 14,5 miliona noćenja, a naš prihod od inostranih i domaćih gostiju iznosiće 1,1 milijardu eura, što je zaista puno argumenata da kažemo da je ovo najbolja turistička godina u istoriji Crne Gore“, saopštio je uoči NOve godine predsjednik Vlade Duško Marković

Kako je istakao, u 2019. otvoreno je 49 novih hotela sa preko 3.700 ležajeva dok su tokom posljednje tri godine otvorena 103 nova hotela u Crnoj Gori.

Ističući da su Aerodromi Crne Gore do kraja ove godine opslužili oko 2,6 miliona putnika, on je naveo da je to 220.000 više putnika u poređenju sa prošlom godinom.

„Za uspjeh Crne Gore kao prestižne turističke i investicione destinacije zaslužni su ne samo Vlada Crne Gore i nadležni resori već i privredni sektor“, poručio je premijer Marković.

 

foto: Mladen Jevtić

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti