Podaci za bolje planiranje i upravljanje u turizmu

UNWTO Academy i Amadeus Masterclass „Podaci za bolje planiranje i upravljanje u turizmu“ (Data for better tourism planning and management)

Na upit Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, UNTWO Academy i Amadeus (pridruženi član UNWTO) će 26. februara u Podgorici biti domaćini Masterclass-a pod nazivom „Podaci za bolje planiranje i upravljanje u turizmu“.

Ovaj Masterclass, u organizaciji UNWTO Academy i Amadeusa, će učesnicima pružiti priliku da dobiju besplatnu obuku koju organizuju stručnjaci iz Amadeusa, te da na taj način unaprijede svoju stručnost u planiranju i upravljanju u oblasti turizma. Služiće i kao platforma za istraživanje potencijala ovog segmenta i pružiće donosiocima odluka i zaposlenima u istraživanju tržišta odgovarajuće vještine za razumijevanje vrijednosti podataka i načina kako podaci mogu da im pomognu da bolje planiraju i upravljaju turističkim razvojem u svojim destinacijama, iskorištavajući brojne mogućnosti koje nudi za unapređenje konkurentnosti destinacije.

Povećano korišćenje velikih baza podataka (Big Data) pruža moćne alate za poboljšanje kvaliteta u ovom sektoru kroz veću preciznost, a strateški uvid predstavlja izazov za organizacije.

U okviru Masterclassa biće stavljen akcenat na dalji razvoj profesionalaca u turizmu Crnoj Gori i pomoći im da u potpunosti iskoriste mogućnosti strateškog planiranja, promocije i upravljanja destinacijom.

Masterclass u organizaciji UNTWO Academy i Amadeusa namijenjen je profesionalcima visokog nivoa iz turističke industrije, državnim službenicima i predstavnicima nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Crne Gore.

Crna Gora je punopravna članica UNWTO od 2007. godine i Ministarstvo po prvi put organizuje ovakvu vrstu događaja sa ciljem da pomogne pozvanim profesionalcima da poboljšaju vještine potrebne za kvalitativni razvoj turizma.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti