U januaru naplaćeno 1.1 miliona eura komunalija

Služba za naplatu i obračun naknade za opremanje građevinskog zemljišta zaključila je tokom janura sedam ugovora sa investitorima ukupne vrijendosti 1.1 miliona eura. Najviše novca slilo se u opštinsku kasu na ime ugovora koji je zaključen sa investitorom koji gradi stambeno apartmanski kompleks u Bečićima čak 930 hiljada eura, dok ostalo je uglavnom riječ o manjim objektima.

Podsjećamo na ime komunalija Opština planira da ove godine ostvari priliv od devet miliona eura, ali procjenjuje se da će ovaj iznos kao i prethodnih godina biti premašen. Svih prethodnih godina Služba je uspijevala da premaši zacrtane iznose čak za trećinu, pa je od 2017. zaključno sa 2019. naplaćeno višpe od 32 miliona eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti