Print this page

Novi ciklus programa za male društvene preduzetnike

Centar za ekonomski prosperitet i slobodu - CEPS u partnerstvu sa Opštinom Budva i Kancelarijom za mlade- Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, poziva mlade starosti od 14 do 30 godina koji žele da postanu „kreatori promjena“ i budući preduzetnici da se prijave za Social Impact Award program.


Social Impact Award – SIA najveći je međunarodni projekat na temu društvenog biznisa, posvećen mladima, koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 14 do 30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog preduzetništva u zemlji i svijetu. Program se danas sprovodi u više od 15 zemalja Evrope, Azije i Afrike te obuhvata više od 8.000 mladih godišnje.


Mladi društveni preduzetnici i ove godine moći će da prijave svoje ideje, a najbolji timovi dobiće mentorsku podršku, početni kapital od 1.500 eura i putovanje na međunarodni samit koji se ove godine održava u prijestonici Češke, Pragu. Za ovaj program mogu da se prijave studenti i srednjoškolci, kao i svi pojedinci ili timovi sačinjeni od članova koji imaju od 16 do 30 godina. Prijavljivanje projekata će biti moguće do 15. maja, na platformi https://montenegro.socialimpactaward.net/.


Prijave za obuke na temu kreiranja ideja sa društvenim uticajem, struktuiranja ideja, kreiranja uticaja, poslovnog modeliranja i poslovnog planiranja za Opštinu Budva do 13. marta. Za radionice se mogu prijaviti svi stariji od 14 godina, a sa projektom (rok je 15. maj) uslov je da većina članova tima ima preko 16 godina. Radionice na teme: Fabrika ideja, Impact Lab, Kreiranje uticaja, Poslovno modeliranje i Poslovno planiranje će biti održane u Omladinskom klubu Budva.


Social Impact Award program u Crnoj Gori realizuje Centar za ekonomski prosperitet i slobodu - CEPS u partnerstvu sa Ministarstvom Ekonomije, Erste bankom i Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE), uz pokroviteljstvo Investiciono-razvojnog fonda i Fonda za aktivno građanstvo – FAKT.
Misija projekta je promocija društvenog preduzetništva među mladima. Suština ovakvog biznisa jeste poslovanje koje donosi zaradu, ali istovremeno rješava neki od društvenih problema, bilo da je riječ o zapošljavanju ugroženih društvenih grupa ili rješavanju problema lokalnih zajednica.

PODIJELI