Vlada tvrdi: Na gradilištima aktivno, građevinci poštuju mjere i naredbe

Realizacija važnih kapitalnih investicija Vlade Crne Gore teče u kontinuitetu, uprkos poteškoćama izazvanih pandemijom koronavirusa.

Uprava javnih radova u ovom momentu ima oko 20 aktivnih gradilišta. U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, radnici na gradilištima pridržavaju se svih preporuka i mjera, koje su proteklih dana donijeli nadležni organi, među kojima su održavanje fizičke distance i upotreba zaštitnih sredstava (maske, rukavice).

Posebna pažnja posvećuje se organizaciji posla na gradilištima visokogradnje uz poštovanje zaštitnih zdravstvenih mjera, dok je na projektima niskogradnje, kao što su izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica, u najvećoj mjeri angažovana mehanizacija, tako da i sama priroda posla olakšava sprovođenje bezbjednosnih instrukcija.

Rad u posebnim uslovima na pojedinim pojektima neće značajnije uticati na dinamiku radova, zahvaljujući naporima angažovanih građevinskih kompanija. Iako su otežavajuće okolnosti u periodu pandemije koronavirusa očekivane, Uprava javnih radova će, u saradnji sa izvođačima radova i stručnim nadzorom, uraditi sve kako bismo očuvali aktivnosti na gradilištima.

U tom nastojanju, posebna pažnja biće posvećena poštovanju svih mjera i naredbi u cilju zdravstvene zaštite građevinskih radnika.

"Primorske novine" su u prethodnih dvije sedmice objavile više fotografija i video zapisa na kojima se vidi da se na gradilištima ne poštuju propisane mjere.

 

foto: Aleksandar Aleksić

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti