Obavještenje za prevoznike, autobuske stanice i putnike u drumskom saobraćaju

Obavještavamo prevoznike, autobuske stanice i putnike u drumskom saobraćaju da je Ministarstvo zdravlja donijelo 8. maja 2020. godine, nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Naredbu o preduzimanju novog seta privremenih mjera na zaštiti građana od širenja koronavirusa (”Službeni list CG” broj 42/2020), kojom se omogućava obavljanje međugradskog javnog prevoza putnika u okviru definisanih regiona.

Uzimajući o obzir navedeno, obavještavamo prevoznike koji obavljaju javni unutrašnji prevoz, autobuske stanice i putnike, da je od ponedeljka 11. omogućeno obavljanje linijskog međugradskog prevoza putnika. Navedenom naredbom prevoznicima se daje mogućnost da održavaju redove vožnje na kojima su početna i krajnja stanica, odnosno itinerer isključivo u okviru regiona definisanih naredbom.

Naredbom su definisana tri regiona, primorski: Bar, Budva, Herceg-Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj i Prijestonica Cetinj, središnji: Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje, Danilovgrad, Tuzi, Nikšić, Šavnik i Plužine i sjeverni: Pljevlja, Žabljak, Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Kolašin, Plav, Rožaje, Andrijevica, Petnjica i Gusinje.

Javni linijski međugradski prevoz putnika, obavlja se isključivo uz primjenu mjera prevencije (nošenje zaštitnih maski, bez mogućnosti stajanja u vozilu), u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Takođe, bitno je istaći i obavezu autobuskih stanica da se pridržavaju uputstva Instituta za javno zdravlje Crne Gore, kada je riječ o mjerama vezanim za boravak lica u zatvorenim prostorima.

Prevoznicima koji obavljaju međugradski linijski prevoz putnika daju se dvije mogućnosti da, prevoz obavljaju sa malim autobusima i redukuju broj polazaka u odnosu na ukupan broj redova vožnje koje su u obavezi da obavljaju.

Naglašavamo obavezu prevoznika da u roku od tri dana informišu Ministarstvo saobraćaja i pomorstva o redovima vožnje koje će održavati od ponedeljka u okviru definisanih regiona, putem e-mail na adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., odnosno This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. U obavještenju potrebno je navesti relaciju sa vremenima polazaka i registarski broj linije.

Takođe, potrebno je u što kraćem roku obavijestiti i autobuske stanice o redovima vožnje koje će održavati od ponedeljka 11. maja 2020. godine u okviru definisanih regiona, kako bi putnici bili u prilici da se upoznaju sa uspostavljenim redovima vožnje i relacijama prevoza.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti