Print this page

Odložena najveća svjetska izložba arhitekture La Biennale di Venezia 2021

Na sastanku koji je održan 18. maja 2020. putem interaktivne onlajn komunikacije na kojem su učestvovali organizatori Bijenala arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia) i preko 200 predstavnika iz 62 planirane zemlje učesnice ovogodišnje 17. međunarodne izložbe, predsjednik Bijenala Roberto Čikuto objavio je da je zvanično otvaranje Bijenala arhitekture u Veneciji pomjereno za maj 2021. godine.

Kako je ranije najavljeno, Bijenale arhitekture u Veneciji je prema prvobitnom planu trebalo da bude otvoreno 23. maja 2020., ali je zbog situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19, postavljen novi termin otvaranja, 29. avgusta 2020. i u skraćenom trajanju izložbe na tri mjeseca.
U interaktivnoj onlajn komunikaciji organizatora Bijenala i predstavnika zemalja učesnica, saopšten je novi datum otvaranja 17. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji, 22. maj 2021. godine, u trajanju izložbe od šest mjeseci, do 21. novembra 2021. Ovu odluku podržali su predstavnici zemalja učesnica.


Detaljnija informacija dostupna je na zvaničnoj veb stranici Bijenala:
https://www.labiennale.org/en/news/new-dates-biennale-architettura-and-biennale-arte

Podsjećamo da su izabrani predstavnici Crne Gore na ovogodišnjem bijenalu arhitekture u Veneciji, glavni državni arhitekta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i komesar Dragan Vuković, kustosica doc. dr Svetlana K. Perović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i izlagači Vasilija Abramović, Ruairi Glin i Parker Hejl, sa vodećeg fakulteta arhitekture u svijetu, Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL-University College London).

PODIJELI