Print this page

U cijeloj CG zatvaranje vrtića, ugostiteljski objekti samo do ponoći

Nacionalno koordinaciono tijelo: Odlučeno je da se zbog visokog epidemiološkog rizika prekida vaspitno-obrazovni rad u javnim i privatnim ustanovama koje obavljaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata – restorana, kafana, kafeterija, hotelskih restorana i sličnih ugostiteljskih objekta kao i ugostiteljskih objekata na kupalištima i plažama – na cijeloj teritoriji Crne Gore ograničava se do 24 sata.

Mjera će se primjenjivati u narednih nedjelju dana, nakon čega će, na osnovu analize učinka mjere i epidemiološke situacije, biti odlučeno da li će primjena mjere biti produžena.

Nacionalno koordinaciono tijelo podsjeća ugostitelje na važeće mjerekao i na preporuke Instituta za javno zdravlje za ugostiteljske objekte. Privredna društva, pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima moraju posebno povesti računa o mjerama koje podrazumijevaju najviše četiri osobe za stolom, osim članova istog porodičnog domaćinstva kao i na obavezu razmaka među stolovima od najmanje dva metra.

PODIJELI