Turistički špic u Dalmaciji: Ogromne kolone u trajektnim lukama, 60 hiljada turista iz raznih destinacija

Ovoga vikenda u splitskoj se zračnoj i gradskoj luci očekuje dolazak 60 hiljada putnika iz raznih destinacija što je 30, odnosno 45 posto prometa u odnosu na isti vikend prošle godine, prenosi Jutarnji list.

Jelena Ivulić iz splitske Jadrolinije za Hinu je rekla kako će u gradsku luku u tri dana vikenda uploviti 40 hiljada putnika sa deset hiljada vozila, da su sa tim brojkama na 45 posto u odnosu na vikend prošle godine i da se "dižu" s brojkama. Interes putnika za odlazak na i povratak s ostrva ne jenjava, pa su im ovoga vikenda organizovali 12 redovnih linija za Brač. Kao najava dobrog vikenda jučerašnje su dvije izvanredne linije za Supetar.

"Ovoga ćemo vikenda još imati i tri redovne linije za Vis, dvije za Vela Luku, šest za Stari Grad i isto toliko za Šoltu. Za Hvar još u ponudi imamo i tri državne katamaranske linije, a od juče i još dvije komercijalne linije. U svakom slučaju se dižemo što se prometa tiče", izjavila je Ivulić.

Što se zračne luke tiče tamo se danas i sutra očekuje 20 hiljada putnika koji će sletjeti ili poletjeti u 135 aviona, a rukovodioac Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci Mate Melvan kaže i kako je među tim avionima koji će dotaknuti pistu na Resniku njih 35 privatnih. Svi ti avioni dolaze i odlaze u ukupno pedesetak evropskih destinacija.

Povećana je gustina prometa na autocesti A1, A3, Krčkom mostu, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu te u blizini turističkih odredišta duž Jadranske obale i trajektnim lukama i pristaništima, saopštio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti