Print this page

Reagovanje MZ Sveti Stefan povodom izlivanja kanalizacije na Svetom Stefanu

”Jučerašnje izlivanja fekalija na lijevoj Svetostefanskoj plaži najslikovitije opisuje efikasnost "novoizabrane opstinske administracije" i njihov 30-todnevni rad". To je naveo u saopštenju član Savjeta Mjesne zajednice “Sveti Stefan” Blažo Radjenović.

“Iako nema turista velika koncentracija fekalija u poslijednjih 30 dana dovela je do izlivanja kanalizacija te građani koji prolaze na Svetom Stefanu ali i pored Opštine Budva moraju začepiti nos!MZ Sveti Stefan je imala sastanak sa opštinskim sekretarijatom za investicije, a kasnije i sa predstavnicima JP "Morsko dobro i firme “Adriatic propertes" i tim povodom razgovarali o riješenju kroz realizovanje projekta famozne staze "Lungo mare" obećane prije 30 godina, a kojom bi se riješili mnogi problemi izmedju ostalih i kanalizacioni problem na Svetom Stefanu”, naveo je Radjenović.
Dodaje da je ostalo sporno koliko je obale odnosno plaže uzurpirano od nesavijesnih investitora na prvoj liniji.


“Tim povodom su sekretar za investicije Mladen Mikijelj i Opština Budva angažovalu geodete čije rezultate očekujemo, nakon čega će se raditi projektna dokumentacija , ali i podnijeti krivične prijave protiv uzurpatora javne površine.


Frapantan je podatak i činjenica da jedino Sveti Stefan nije priključen na sistem otpadnih voda koju je radila firma WTE, a čiji epilog podnesenih krivičnih prijava i potencijalne štete prema građanima očekujemo u skorašnje vrijeme!


Isto tako smo sigurni da ce buduća vlast riješiti ovaj kapitalni projekat ne samo za nas u MZ Sveti Stefan i opštinu Budva , nego i za Crnu Goru, jer Sveti Stefan kao dragulj Crnogorskog turizma to zaslužuje!”, poručio je Radjenović.

PODIJELI