Print this page

Kažnjeni trgovci: Pronašli lažne “Chanel” i “Hugo Boss”

Tržišna inspekcija Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore kaznila dva privredna subjekta zbog povrede prava intelektualne svojine.

“Tržišna inspekcija je u pojačanom nadzoru u kontrolama primjene propisa koji regulišu zaštitu prava intelektualne svojine, a u skladu sa Zakonom o žigu, vršila kontrole kod privrednih subjekata na području Opštine Kotor. Kontrolama su obahvaćeni privredni subjekti koji se bave prometom tekstila i galanterije, kao i drugih roba čijim prometom se mogu povrijediti prava intelektualne svojine. Kod dva subjekta nadzora utvrđene su nepravilnosti u dijelu povrede žiga robne marke ,,Chanel“ i „Hugo Boss“. Zbog utvrđenih nepravilnosti, preduzeta je mjera oduzimanja robe u ukupnoj vrijednosti od 1.125, 00 eura, a za učinjene prekršaje na osnovu Zakona o žigu podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka. Zastupnici nosioca prava žiga robnih marki ,,Chanel“ i „Hugo Boss“ obaviješteni su kako bi isti pokrenuli postupak kod nadležnog suda”, navodi se u saopštenju PR službe Uprave za inspekcijske poslove.
Kako ističu Tržišna inspekcija će, pored ostalih oblasti nadzora, i u narednom periodu nastaviti sa ovom vrstom kontrola, kako bi se obezbijedio veći stepen zaštite prava intelektualne svojine u našoj zemlji.

PODIJELI