Print this page

Novinar francuskog lista Ouest France u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je novinaru regionalnih dnevnih novina Ouest France, Ivu Ardiju (Yves Hardy), koji boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori  do 10. oktobra.

Tokom boravka u destinaciji, Hardy je imao priliku da posjeti Kolašin i NP Biogradsko jezero, a zatim i Prijestonicu Cetinje gdje je, pored panoramskog obilaska grada vozićem, posjetio Muzej Kralja Nikole. Nakon obilaska sjevernih i centralnih krajeva Crne Gore, novinar trenutno boravi u Tivtu gdje će posjetiti ljetnjikovac Buća i nautičko naselje Porto Montenegro kako bi se upoznao sa zbirkom pomorskog naslijeđa. On će obići turističke lokalitete na području Kotora, Perasta i Budve. Pored kulturno istorijskih znamenitosti i prirodnih ljepota Hardy će imati priliku da uživa u gastronomskoj ponudi destinacije, a predviđena je i posjeta vinskom podrumu Šipčanik gdje će degustirati crnogorska vina kompanije 13. jul - Plantaže.

Ouest France je najčitaniji regionalni dnevni časopis u Francuskoj, sa cirkulacijom od oko 670. 000 primjeraka dnevno. Očekuje se da će članak o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, u ovom časopisu, biti objavljen u periodu novembar/decembar 2021. godine. Obzirom na značajan broj čitalaca, objava u ovom prestižnom dnevnom listu imaće pozitivan efekat na promociju naše destinacije u Francuskoj.

Svoju podršku u organizaciji studijske posjete francuskog novinara dale su i lokalne turističke organizacije Kolašina, Cetinja, Tivta, Kotora, Budve i Podgorice, hoteli Splendid Conference & Spa i Bianca Resort & Spa, kao i kompanije Luštica bay i Porto Montenegro.

PODIJELI