Print this page

Nakon ovoga pazićete šta objavljujete na društvenim mrežama (VIDEO)

Društvene mreže postale su sastavni dio naše svakodnevice. Zaboravljamo da su informacije koje objavimo javne i dostupne, čak i onima koje ne poznajemo.

Da, one su odličan način za povezivanje, ali i održavanje kontakata sa osobama koje ne viđamo često. Kada se s nekim povežete uz pomoć neke društvene mreže, prvo ćete pogledati sve fotografije koje ima na svom profilu jer je to dio ljudske znatiželje. Ali nemojte zaboraviti da i vaše fotografije, lične podatke ili pak nešto treće mogu otkriti i sasvim nepoznate osobe. Informacije koje kolaju bespućima interneta otkriće svašta o svakome. Jeste li spremni na posljedice?

Šta se sve može s takvim podacima, testirao je Džek Vale, naprosto tražeći postove na instagramu i tviteru koji su u njegovoj okolini, a zatim i tražeći te ljude na ulici. Sve je to snimio kamerom i ostavio na YouTube-u, a na vama je da procjenite da li je eksperiment zaista otkrio nešto zastrašujuće. Ostaje činjenica da niko nema imunitet na privatnost podataka nakon što ih objavi na internetu.    

Pogledajte video ispod.

izvor: Večernji list

PODIJELI

Tagged under

Media