Print this page

Opština blokirala Kneževićevu zemlju iznad Mogrena

Uprava javnih prihoda Opštine Budva stavila je hipoteku na 30 hiljda kvadrata zemlje iznad plaže Mogren, vlasništvo firmi „Mogren hill“ i Attika land“ koje se povezuju sa odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem.

„ Hipoteka u ukupnom iznosu od 60.811,91 euro – porez na promet u korist Opštine Budva. Poreski obveznik „Mogren hill“, upis hipoteke se vrši na osnovu rješenja o obezbjeđenju poreskog potraživanja Uprave lokalnih javnih prihoda“, navodi se u listu nepokretnosti.


Podsjećamo Opština je još prije dvije i po godine upisala hipoteku zbog poreskog duga Kneževićevih firma od 230.000 eura, a prije deceniju to je učinila i Pireus banka na ime 24 miliona eura kredita koje su uzimale firme koje kontroliše Knežević.
na ovim zemljišnim parcelama, kako je više puta objavljeno, planirana je izgradnja turističkog naselja „Mogren garden“, ukupne površine do 30.000 kvadrata i luksuznog rezidnecijalnog kompleksa „Mogren hill“.
Opština Budva blokirala je prije nekoliko mjeseci i sajamski kompleks u Budvi, vlansištvo kompanija koje kontroliše Knežević upisujući hipoteke na imovine firmi Expo Budva i „Expo invest“ zbog poreskog duga od 120 hiljada eura.
Hipoteke na zemljište i sajamske hale upisane su krajem marta, , nakon što u roku koji je dala Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva, Kneževićeve firme nijesu izmirile porez na nepokretnost a i porez na dohodak. Interesnatno je da je Opština stavila šapu na zemljišni kompleks i dio poslovnih prostora Jadranskog sajama, na koji je uknjižena firma „ Expo Budva“, inače zajednička firma akcioanrskog društva Jadranski sajam i Skupštine opštine Budva.

PODIJELI