Print this page

Opština Budva pomogla izgradnju novog bloka Doma starih u Petrovcu

Izgradnja novog objekta za smještaj bolesnih i starih lica pri samostanu Sveti Vid u Petrovcu započela je 2019. godine, a radovi napreduju tempom koji zavisi isključivo od donacija. Opština Budva je u izgradnju objekta do sada uložila oko 130 hiljada eura, prethodno ga oslobodivši plaćanja komunalija.

Opština Budva je na početku dala veliki doprinos za realizaciju ovog projekta koji se dugo planirao i čekao. Nakon konačnog dobijanja građevinske dozvole i oslobođanja od plaćanja komunalija lokalna samouprava je donirala i građevinski materijal u vrijednosti od 100 hiljada eura i u ovoj godini budžetom opredijelila oko 30 hiljada eura za bravarske radove i stolariju.

“Veoma smo zahvalni na svim dosadašnjim donacijama, posebno Opštini Budva kojoj ostavljamo ovo zdanje za mnoga pokolenja. Od finansijske pomoći pomenula bih donaciju Biskupske konferencije Amerike u vrijednosti od 80 hiljada eura, zatim donaciju Biskupske konferencije Italije u vrijednosti 180 hiljada eura, jedna privatna firma nam je donirala kompletne vodovodne cijevi, zahvalni smo i na donaciji Rotari kluba Budva, ali svima ostalima koji na bilo koji način pomažu našem sestrinstvu", istakla je Drita Kajtazi, glavna časna sestra i nastojateljica ovog samostana.

Novi Dom za stare i bolesne u Petrovcu ima 16 soba za prihvat 34 pacijenta, kuhinju, trpezariju, dnevnu sobu i prostorije za medicinsko osoblje koje će u njemu boraviti.​

PODIJELI