Print this page

Rađenović i Nibel obišli postrojenje za otpadne vode

Rađenović i Nibel obišli postrojenje za otpadne vode

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović i ministar za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke Dirk Nibel obišli su juče postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Bečićima. Postrojenje gradi njemačka kompanija WTE iz Esena, a kako je rečeno ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji se trenutno izvode na Crnogorskom primorju.

 

Navodeći da je zbog daljeg razvoja turizma neophodan jedan ovakav projekat, Nibel je kazao da je to najveći projekat koji je SR Njemačka sa Crnom Gorom ovdje razvila kao zajednički kooperativni projekat.
“Ja sam prijatno iznenađen da je završetak projekta brzo na vidiku, obično se očekuje da to malo duže traje. To može isto biti znak da kada je privatni investitor u pitanju, da se brže dolazi do realizacije projekta”, poručio je Nibel.

 

Prema riječima Rađenovića, izgradnja ovog postrojenja je najvažniji projekat za Budvu i Crnu Goru, jer je jedan od većih ekološko tehnoloških projekata u regionu.

“I biće prvi u Crnoj Gori, ne slučajno, jer se nalazi u Budvi koja čini 50 odsto ukupnog turizma u Crnoj Gori. Čitav ekonomski život u Budvi je povezan sa turizmom koji nam daje Jadransko more i na ovaj način ćemo ga trajno i veoma kvalitetno na najsavremeniji način zaštititi. Na način što smo imali jako dobru saradnju sa vašom kompanijom WTE iz Esena, koja je poštovala sve ono što smo tražili od njih. Uvjereni smo da ćemo i u fazi upravljanja ovim projektom koja nam slijedi već od početka iduće godine, imati isto tako dobru saradnju”, kazao je Rađenović.
Projekat je vrijedan 58, 5 miliona eura, a rok izvođenja radova predviđen je na pet godina. 

PODIJELI