Print this page

Podaci za bolje planiranje i upravljanje u turizmu

UNWTO Academy i Amadeus Masterclass „Podaci za bolje planiranje i upravljanje u turizmu“ (Data for better tourism planning and management)

Na upit Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, UNTWO Academy i Amadeus (pridruženi član UNWTO) će 26. februara u Podgorici biti domaćini Masterclass-a pod nazivom „Podaci za bolje planiranje i upravljanje u turizmu“.

Ovaj Masterclass, u organizaciji UNWTO Academy i Amadeusa, će učesnicima pružiti priliku da dobiju besplatnu obuku koju organizuju stručnjaci iz Amadeusa, te da na taj način unaprijede svoju stručnost u planiranju i upravljanju u oblasti turizma. Služiće i kao platforma za istraživanje potencijala ovog segmenta i pružiće donosiocima odluka i zaposlenima u istraživanju tržišta odgovarajuće vještine za razumijevanje vrijednosti podataka i načina kako podaci mogu da im pomognu da bolje planiraju i upravljaju turističkim razvojem u svojim destinacijama, iskorištavajući brojne mogućnosti koje nudi za unapređenje konkurentnosti destinacije.

Povećano korišćenje velikih baza podataka (Big Data) pruža moćne alate za poboljšanje kvaliteta u ovom sektoru kroz veću preciznost, a strateški uvid predstavlja izazov za organizacije.

U okviru Masterclassa biće stavljen akcenat na dalji razvoj profesionalaca u turizmu Crnoj Gori i pomoći im da u potpunosti iskoriste mogućnosti strateškog planiranja, promocije i upravljanja destinacijom.

Masterclass u organizaciji UNTWO Academy i Amadeusa namijenjen je profesionalcima visokog nivoa iz turističke industrije, državnim službenicima i predstavnicima nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Crne Gore.

Crna Gora je punopravna članica UNWTO od 2007. godine i Ministarstvo po prvi put organizuje ovakvu vrstu događaja sa ciljem da pomogne pozvanim profesionalcima da poboljšaju vještine potrebne za kvalitativni razvoj turizma.

PODIJELI