Print this page

Pokušaj ubistva u Budvi: Nožem ga ranio u vrat

Budvanska policija uhapsila je jutros nikšićanina B.J. (23) zbog sumnje da je sinoć pokušao da ubije svoga sugradjanina R.K. (29). Incident se dogodio u naselju kod zgrada Budvanske rivijere.

"Dežurna služba CB Budva je, 27.04.2018. godine oko 23,30 časova, obaviještena od stane Dežurne ekipe Hitne medicinske pomoći (HMP) u Budvi da je u njihove prostorije pristupilo nepoznato mlađe muško lice sa povredom u predjelu vrata nastale od oštrog predmeta, najvjerovatnije noža. Policajci su zatekli to lice u prostorijama HMP, a ono je odbilo saradnju i nije željelo da da podatke o događaju. Nakon prikupljenih obavještenja policajci su došli do saznanja o identitetu oštećenog i načinu na koji je zadobio povredu. R.K. je kao hitan slučaj, jer je zadobio teške povrede opasne po život, prevezen u Opštu bolnicu u Kotoru odakle je kasnije transportovan u Klinički centar u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su policajci došli do osnova sumnje da je ovo krivično djelo počinio B.J.

"On je, ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na način što je, na raskrsnici ulica Žrtava Fašizma i ulice XVIII-ta u Budvi, nakon verbalnog konflikta a potom i fizičkog sa oštećenim R.K, ubodom nožem u predjelu vrata nanio oštećenom tešku tjelesnu povredu opasnu po život Osumnjičeni je nakon toga pobjegao u nepoznatom pravcu. Policajci su saznali da je ovom događaju prethodila tuča ova dva lica u jednom ugostiteljskom objektu, i da se ova lica poznaju od ranije", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su pretragom šireg kruga lica mjesta, policajci pronašli nož sa tragovima crvene boje nalik na krv za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.J. uhapsi i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

 

PODIJELI

Tagged under