Print this page

Rekli su da joj je san neizvodljiv, ali dokazala im je suprotno

"Kada smo počeli govoriti ljudima o projektu, inženjeri su nam rekli da to neće funkcionisati... ali ja sam bila sigurna da hoće".

times_article.jpg1000x662.5_1.jpg

 

Britanska umjetnica Sue Austin je već gotovo dvadeset godina u invalidskim kolicima, ali to je nije spriječilo da roni i to u invalidskim kolicima. Naime, Austin za ronjenje koristi inovativna podvodna kolica nazvana "Portal" i svojim potezom pokušava promijeniti pogled na ljude u kolicima. "Kada smo počeli govoriti ljudima o projektu, inženjeri su nam rekli da to neće funkcionisati, da će se kolica početi okretati, da nisu dizajnirana da se kreću pod vodom, no ja sam bila sigurna da hoće", izjavila je Austin. I uspjela je, uz pomoć stručnjaka za ronjenje, inženjera, akademika i engleskih fondova, piše The Huffington Post.

 

testglassfish2.jpg900x600_1.jpg

Njen rad postao je poznat široj publici kada je izabrana za jednog od izvođača na Unlimited Festivalu, koji je bio dio kulturne olimpijade u Londonu 2012. godine. Od tada Austin i njezina neprofitna organizacija Freewheeling dobivaju sve više pozornosti, što joj je bio jedan od glavnih ciljeva. "Reakcije ljudi prema meni su se potpuno promijenile. Bilo je kao da me više ne vide. Znala sam da moram napraviti vlastite priče o ovom iskustvu kako bih vratila svoj identitet", ispričala je Austin.

 

PODIJELI

Media