Print this page

Sedmica informatičke pismenosti

 "Nedjelja e-vještina 2014" održava se pod patronatom Evropske unije i suština projekta je mobilizacija svih u društvu u cilju informisanja mladih ljudi kako da steknu digitalne vještine i pronađu posao u digitalnoj ekonomiji. 

Digitalna pismenost je zahtjev modernog doba koji predstavlja sklop znanja i vještina koje se odnose na informaciono-komunikacione tehnologije i neophodna je za obavljanje stručnih zadataka, ali i važan faktor socijalizacije svakog građanina.

VEZAN TEKST: Pravilno pisanje na interenetu

 

Crna Gora, odnosno Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, kroz razne projekte, nastoje da pruže mogućnost građanima, prije svega mladima ljudima da svoje obrazovanje i razvoj karijere usmjere upravo na polje informaciono-komunikacionih tehnologija. Ovo tim prije, jer se očekuje da će do 2015. u Evropi biti oko pola miliona upražnjenih radnih mjesta u oblasti ICT.

 

VEZAN TEKST: Povećava se kupovina preko mobilnih uređaja

 

Tokom nedjelje e-vještina, širom Evrope, održaće se razne manifestacije: takmičenja, obuke, radionice i još mnogo toga što doprinosi razvoju informaciono - komunikacionih tehnologija, podizanju nivoa informatičke pismenosti i informisanje o nizu mogućnosti koje se nude kroz profesionalno bavljenje ICT poslovima.

 

VEZAN TEKST: 10 pametnih trikova za korištenje Googlea

 

Moto ovogodišnje kampanje je "e-Skills for Jobs”. Evropska "Nedjelja e-vještina 2014" (e-Skills week), koja se obilježava od 24. do 30. marta, u Crnoj Gori će biti obilježena okruglim stolom na temu "Upravljanje u informacionom društvu" i dodjelom ECDL sertifikata prosvjetnim radnicima u Kolašinu.

 

VEZAN TEKST: Zašto i kako biti pravilno prisutan na Internetu?

 

PODIJELI