Print this page

Najveća regionalna Internet konferencija Spark.me

Spark.me

Najveća regionalna Internet konferencija Spark.me, počela je juče u Bečićima, a posvećena je promociji i unapređenju Interneta i svim vrijednostima koje globalna mreža donosi javnosti. Zamišljena je kao interaktivna konferencija, dizajnirana da otključa kreativnost posjetilaca, omogući im učenje od međunarodno priznatih govornika i osmišljavanje originalnih biznis ideja.

Predsjednik i član borda u brojnim startapovima koji se bave visokom tehnologijom, i predsjednik Kluba 100 Technion Alumni organizacije dr. Ilaj Oper iz Izraela u svojoj prezentaciji dao je osvrt na makro sliku inovacija u svijetu, što je, kako je kazao, jako važno za sagledavanje nove moderne ekonomije i napretka.


“Ja vjerujem da bez razvoja, napretka i inovacija nema dobre ekonomije. Uzimam za primjer Crnu Goru u kojoj se danas nalazim, veličina nije bitna za inovacije. Svako može imati sjajnu ideju, kako ovdje tako i u Njujorku. Izvrsnost je jako važna, bez toga ne možete napredovati u svijetu. Vi ovdje imate sve predispozicije da razvijete izvrsne sisteme u nauci, obrazovanju, industriji i drugim oblastima. Ovakvi događaji daju podstrek ka tome, jer tehnologija je pokretačka snaga inovacija”, kazao je.


Direktor razvoja za About.me iz SAD, govorio o pravljenju proizvoda kakve žele ljudi, sa fokusom na korisnike. Njegov glavni savjet je da se valorizuje ideja prije nego se krene u njenu realizaciju.

“Morate prvo da razgovarate sa korisnicima, da čujete šta oni žele i trebaju, i tek kada dobijete pozitivnu reakciju, idite u realizaciju“, poručio je.

Misija Spark.me je poboljšanje regionalnog kvaliteta života ljudi, i to podizanjem nivoa svijesti o Internetu i njegovim mogućnostima kroz edukaciju, takmičenje, druženje i dodjelu priznanja najzaslužnijima.

PODIJELI