Print this page

Spašeni poljski turisti sa ostrva Sveti Nikola

Ekipa Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore spasila je sinoć oko 21 sat dvoje poljskih turista koji su se nalazili na ostrvu Sveti Nikola ispred Budve, piše portal Boka news.

Oni su tamo prethodno dospjeli tokom dana a na ostrvo ih je navodno, prebacio za sada neidentifikovani taksi-brodić iz Budve.

Uprkos velikom nevremenu, noćnim uslovima, jakom sjevernom vjetru brzine preko 50 čvorova i velikim valovima, spasilački plovilo SAR-1 Uprave pomorske sigurnosti uspjelo je da pristane na Svetog Nikolu.

Ekipa je pronašla i evakuisala dvoje uplašenih i promrzlih poljskih turista koji su na ostrvu bili ostavljeni više od tri sata.

Direktor UPS Crne Gore Safet Kočan kazao je da su turiste prebacili u gradsku luku Budva gdje ih je pregledala ekipa Hitne pomoći.

“Nakon toga oni su otpušteni i vratili su se u smještaj u kome borave. Sa svoje strane, insistiraću kod policije i ispostave Lučke kapetanije u Budvi da se pokrene istraga ko je od budvanskih taksi-brodara koji se bave pružanjem usluga turističkih izleta, danas dvoje Poljaka prevezao na ostrvo i tamo ih ostavio iako je znao da se sprema nevrijeme i da oni tamo mogu biti ugroženi. Takav postupak je neprihvatljiv i za svaku je osudu”, dodao je on.

U akciji spašavanja poljskih turista sa Svetog Nikole je učestvovala i Stanica pomorske granične policije iz Budve.

PODIJELI