Print this page

Tradicionalno okupljanje rotarijanaca na 9. Summer Patry-ju

Nakon vrlo uspješnih akcija posvećenih djeci sa posebnim potrebama Budve, slabovidoj djeci Crne Gore i opremanju dječjeg i porodiljskog odjeljenja Bolnice Kotor, Rotari klub Budva nastavlja da, u duhu maksime Rotarija nesebično služiti, pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

U prethodnoj godini, pokrenut je i drugi global-grant projekat Rotari kluba Budva „Prva crnogorska bolnica 'Danilo I' – moj prvi dom“, sa namjerom da se prikupe sredstva za nabavku potrebne medicinske opreme za Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo i Odjeljenje za pedijatriju cetinjske bolnice. Vrijednost global-granta je procijenjena na preko 100.000 evra. Budući da su i ranije aktivnosti bile posvećene realizaciji ovog global-granta, RC Budva je već prikupio značajna sredstva, zahvaljujući donacijama rotarijanacaDistrikta 2483 i njihovih prijatelja iz drugih distrikata iz okruženja, predstavnicimalokalnih samouprava i državnih institucija,kao i brojnim privrednim subjektima, medicinskim radnicima i pojedinicima, koji su prepoznali značaj i potrebu unapređenja rada najstarije bolnice u Crnoj Gori.

I tradicionalno ljetnje okupljanje rotarijanaca na Summer Party-ju (restoran „Vista“ na Vidikovcu, 17. avgusta), bićeposvećeno ovom cilju. Tokom Summer Party-ja, okupiće se oko 170 rotarijanaca iz zemlje i inostranstva, članovi njihovih porodica i prijatelja, predstavnici diplomatskog kora i dr, koji će, pored ugodnog druženja, još jednom podsjetiti na osnovnu misiju Rotarija.

Rotari klub Budva organizuje Rotary Summer Party po 9. put, pri čemu je ovo ujedno i Nacionalni dan Rotarija Crne Gore.

PODIJELI