Print this page

Upis djaka prvaka 1. aprila

Upis u prvi razred osnovne škole počeće u četvrtak, 1. aprila 2021. godine. To je saopšteno iz Druge osnovne škole.

Dopis prenosimo u cjelosti:
Upisuju se djeca rođena 2015. godine, odnosno djeca koja navršavaju šest godina u ovoj kalendarskoj godini.

U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, podstiče roditelje da upis vrše elektronskim putem.

Servis www.upisi.edu.me je dostupan za registraciju korisnika, a podnošenje zahtjeva za upis počinje 1. aprila. Popunjavanjem forme za upis djece na portalu podnosi se zahtjev za upis i zakazuje termin za razgovor s predstavnikom pedagoško-psihoške službe, dok se procedura upisa završava tek nakon obavljenog razgovora. Roditelji su u obavezi da na testiranje djeteta donesu ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove od djetetovog izabranog pedijatra. Tokom razgovora u školi, zaposleni, roditelji i djeca moraju nositi zaštitne maske.

Detaljno uputstvo za elektronski upis, roditelji mogu pronaći na You Tube kanalu Ministarstva, na sljedećem linku: www.youtube.com/watch?v=lI1T16Xpi2k&list=PLUZ6kQ-L_TGB3xnjY65gERc6jWPXc7mBU&index=4 

Ukoliko roditelji imaju teškoća prilikom zakazivanja testiranja ili im je pristup internetu otežan mogu da se obrate Školi telefonskim putem.

Prilikom upisa vodi se računa o teritorijalnom principu, što znači da su za svaku školu određena pripadajuća naselja/ulice. Svrha teritorijalnog principa je, prije svega, da se djeci koja žive u blizini škole omogući upis u tu ustanovu. Napominjemo da će, zbog primjene teritorijalnog principa, u slučaju promjene adrese stanovanja, jedan dio roditelja/staratelja biti dužan da dostavi i potvrdu o prebivalištu. Promijenjeno mjesto prebivališta kontroliše nadležni državni organ.

PODIJELI