Odbijeni skoro svi zahtjevi za privremene objekte

Sekretarijat za urbanizam odbio je gotovo svih 90 zahtjeva i primjedbi koji su dostavljeni na nacrt Plana privremenih objekata za period od 2019. - 2023. Iako su se svi odnosili da se objketi, koji su "izbirsani" nacrtom, ponovo vrate, resorni sekretarijat ih je odbio . Primorske novine objavljuju kompletan izvještaj:

Završena humanitarna akcija Help Portrait u Porto Montenegru

Tokom međunarodne humanitarne akcije Help Portrait u nautičkom naselju Porto Montenegro tokom četiri sata prikupljeno je 1.011 eura - čitav prihod od prodatih fotografija namijenjen je djeci sa posebnim potrebama za čije se programske sadržaje brine NVO Evropski dom.

Šetalište u fotografijama

Šetalište tokom zime izgleda sablasno - zatvorene tezge i štandovi predstavljaju pravo ruglo

Gorjelo na karting poligonu

Požar koji je sinoć izbio na karting poligonu, ugašen je brzom intervencijom budvanskih vatrogasaca.

Podzemni kontejneri koštaće 300 hiljada eura

Opština Budva predvidjela je naredne godine da za izgradnju podzemnih kontejnera izdvoji 300 hiljada eura.

Etno lab“ od 10. do 16. decembra u Petrovcu

Međunarodno multidiciplinarno sistematsko terensko istraživanje i proučavanje muzičke i plesne tradicije i običaja Paštrovića, pod nazivom „Etno lab“ biće održano od 10. do 16. decembra u Petrovcu.

Globalna humanitarna akcija Help Portrait u Porto Montenegru

U susret praznicima, Porto Montenegro i ove zime širi dobru atmosferu darivanja i brige o drugima - međunarodna humanitarna akcija Help Portrait sa sloganom Mali grad sa velikim srcem održaće se u petak, 7. decembra od 11h do 16h, ispred restorana One u Porto Montenegru.

Predstavljanje zbirke priča i zabilješki “Jabuka sa jabuke” Jelene Zelinske

Veče sa ruskom spisateljicom i novinarkom Jelenom Zelinskom i predstavljanje njene knjige priča i zabilješki naziva “Jabuka sa jabuke” biće održano u Narodnoj biblioteci Budve u petak, 7. decembra sa početkom u 19h. O knjizi koju je objavila izdavačka kuća Albatros plus iz Beograda, sa autorkom će razgovarati Stanka Stanojević, a prevodiće sa ruskog i na ruski Predrag Krkeljić, dok će za fotografije biti zadužena Ana Zelinska.

Grade atmosferski kanal

Atmosferski kanal, čija je izgradnja u toku na Staroj autobuskoj stanici, riješiće se problem plavljenja gradskih ulica i užeg gradskog jezgra, tokom obilnih padavina. Ovo je jedan u nizu investicionih projekata koje realizuje Opština Budva

Repertoar bioskopa Cadmus Cineplex 06.12. - 12.12.

Page 1 of 308

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja