Počeli Dječiji dani u Petrovcu

Manifestacija Dječiji dani počeli su sinoć u Petrovcu., manifetscaiju organizuje Turistička organizacije Budve.

Urbane morske priče

Izložba „Urbane morske priče“ autora Lidije Pačemske Džouns (Lidija Pachemska Jones, Makedonija) i Vernona V. Džounsa (Vernon W. Jones, Velika Britanija) otvorena je u galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu (JU Muzeji i galerije Budve), u petak, 17. avgusta, otvorena . Takođe, u nedelju, 19. avgusta, u budvanskoj Modernoj galeriji održan je solistički koncert pijanistkinje Vedrane Stojić iz Banja Luke.

Festival književnosti Ćirilicom

Drugi Književni festival Ćirilicom u organizaciji JU Narodna bibliotekla Budve biće održan od 23. avgusta do 3. septembra. Programi će se odvijati na trgu između crkava u Starom gradu. Svakako najinteresantnije je poetsko veče srpskog akademika Matije Bećkovića, koje će biti održano 31. avgusta

Požar na Paštrovskoj gori (FOTO)

Na Paštrovskoj gori je sinoć buknuo požar velikih razmjera, ekipe vatrogasaca su brzo izašle na terem, ali jak vjetar je otežavao gašenje. Čak je i pumpa u Reževićima bila ugrožena.

Pred jutro požar je lokalizovan, vatrogasci i dalje gase vatru na Rijeci Reževića.

Morska voda kvalitetna za kupanje

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 15. do 17. avgusta, pokazali su da je na 91% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 9% kupališta bio K2 klase. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Zbog prijetnji pištoljem i iznošenja i sakrivanja pištolja tri lica završila u pritvoru

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva lišili su slobode lice koje je, kako se sumnja, u Petrovcu pištoljem prijetilo gostima kafića, kao i dva lica osumnjičena da su nakon toga preuzela i sakrila pištolj u namjeri da mu pomognu nakon izvršenja krivičnog djela.

Big band RTSa zatvara Grad teatar

Na sceni između crkava sa početkom u 21 čas, nakon 50 festivalskih dana, večeras zvanično će biti zatvoreno XXXII izdanje festivala „Grad teatar“ koncertom Big Band-a RTS-a. JU „Grad teatar“ ovaj koncert realizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve.

Preobraženska litija na Svetom Stefanu

Velika litija od manastira Praskvica do ostrva Sveti Stefan u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina mještana Paštrovića, a predvodilo sveštenstvo Minitropolije crnogorsko primorske održana je sinoć (19.avgust). U organizaciji manastira Praskvica i parohije paštrovske, na praznik Preobraženja Gospodnjeg danas su na Svetom Stefanu već tradicionalno organizovane Preobraženjske svečanosti.

Zvanično: Najčistija zemlja na svijetu nalazi se, vjerovali ili ne, tu u našem komšiluku!

U našem regionu nalazi se država koja je dobila međunardno priznanje za ekologiju i održivost, piše NationalGeographic.rs.

Ružna strana Airbnb-a: 11 horor priča

AirBnb s pravom smatraju najbrže rastućim i među najvećim portalima za iznajmljivanje smještaja ali iznajmljivanje preko njega može biti itekako rizično.

Page 1 of 285

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja