Seksi Jadran kojeg ne smijete propustiti

U moru "plastičnih" Instagram profila koji nam svakodnevno donose savršene doručke uz plažu, sunčanje na mega-popularnim ružičastim flamingo luftmadracima ili poziranja na brodicama svih boja i veličina, za oko nam je zapeo jedan nostalgični profil koji bilježi neka druga, danas neuhvatljiva vremena, o kojima smo već pisali u članku posvećenom legendarnom Feđi Klariću i njegovim fotografijama.

Morsko dobro gradi navoz za izvlačenje barki

Nakon sprovedenog postupka javnih nabavki za izbor najpovoljnijeg ponuđača, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore zaključilo je juče Ugovor sa kompanijom “Flemer Ston- AG”, čiji je predmet izgradnja navoza za izvlačenje barki.

Kulturna manifestacija „Ljubišini dani“

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve 27. i 28. februara (utorak i srijeda) biće održana tradicionalna kulturna manifestacija „Ljubišini dani“. Ovogodišnji program obuhvata naučni simpozijum, predstavljanje knjige i otvaranje izložbe.

Da li je Mediteranska posljedica ili početak brojnih incidenta koje će pogoditi centar Budve?

Ekspertski tim sačinjen od profesora Građevinskog fakulteta koji je radio eleborat o analizi uzroka oštećenja okolnog terena u zoni gradilišta „Porto Budva“ upozorio je da ukoliko se ne izgrade odvodni kanali, podzemne vode prijete saobraćajnicama i okolnim objektima.

Krapović: Prijetnje WTE su prizeman vid pritiska

Ultimatum njemačke kompanije WTE koja gazduje postrojenjem za tretman otpadnih voda u naselju Vještice, da ukoliko Opština Budva do 30. aprila ne izmiri dug od 19 miliona eura, ili će raskinuti ugovor i pokrenuti državnu garanciju od 29.3 miliona eura, gradonačelnik Budve Dragan Krapović je ocijenio prizemnim vidom pritiska.

Budva donirala Plavu 20 hiljada za saniranje štete od zemljotresa

Opština Budva juče je na račun plavske opštine uplatila je 20.000 eura opštini kao pomoć za saniranje štete od serije zemljotresa koji su pogodili tu sjevernu opštinu u januaru ove godine.

WTE dao rok do 30. aprila da Budva plati dug od 19 miliona

Njemačka kompanija WTE - Wasser tehnik iz Esena, vlasništvu austrijskog koncerna EVN, uputila je poslednje upozorenje Opštini Budva da ukoliko do 30. aprila ne izmire dug od 19 miliona eura, koliko iznose zaostale obaveze lokalne uprave na ime ugovora o izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda i kanalizaiconi sistem u Budvi, će raskinuti ugovor i aktivirati državne garancije od 29.3 eura, koje je dala Crna Gora.

Mediteranska se otvara

Stručnjaci podgoričkog Građevinskog fakulteta uradili su elaborat o oštećenjima u Mediteranskoj ulici.

Rajko Kuljača gradi vilu sa četiri apartmana

Bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača, koji trenutno u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija izdržava zatvorsku kaznu, investitor je turističke vile u Budvi, a kako prenosi Pobjeda. Idejno rješenje objekta uradilaje budvanska kompanija Del projekt, a dobilo je saglasnost v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića.

Krapović i Ramaj danas o popravci Mediteranske

Saobraćaj Mediteranskom ulicom biće uspostavljen uskoro. Odvijaće se jednom trakom i biće dozvoljen prolaz samo za putnička vozila. Za teretna će se obezbijediti alternativni prolaz, saopšteno je Pobjedi iz budvanske lokalne uprave.

Page 1 of 242

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja