Sa „bubamarom“ biće i na onom svijetu

Sada se fudbal igra loptama različitih boja i proizvođača, „bubamare“ se sjećaju samo srednje i starije generacije, a Nikola je odlučio da je ovjekovječi.

 

BUDVA - Na groblju u grbaljskom selu Nalježići jedan nadgrobni spomenik neodoljivo privlači pažnju. Tamo gdje obično stoji vaza za cvijeće, na ovom spomeniku je – fudbalska lopta. Lijevo krst i natpis: Porodična grobnica Bukilica T. Nikola. Crno-bijela „bubamara“, nekad zvanična, prestižna (i ne svakom dostižna) prava fudbalska lopta, otišla je u istoriju. Sada se fudbal igra loptama različitih boja i proizvođača, „bubamare“ se sjećaju samo srednje i starije generacije, a Nikola je, eto, odlučio da je ovjekovječi.

Śeti se - društvena igra kao poklon suvenir iz Crne Gore

Ovih dana smo imali priliku da se igramo sa izuzetno kreativnim suvenirom koji je došao iz studija Fleka iz Podgorice.

Knežević ipak nije vlasnik zemljišta budvanskog sajma

Direktorat za imovinsko-pravne poslove Ministarstva finansija poništio je rješenje budvanskog katastra Uprave za nekretnine od 9. novembra ove godine kojim je Jadranskom sajmu bilo dato pravo vlasništva nad zemljištem i nepokretnostima sajma. Ova firma čiji je vlasnik Atlas grupa Duška Kneževića prije rješenja katastra bila je samo korisnik zemljišta, što je sada ponovo i ostala nakon rješenje Ministarstva, a kako prenose podgoričke Vijesti.

Gibonni napravio pravi štimung (FOTO Jugoslav Belada)

I drugog dana novogodišnjeg programa, trg je bio potpuno pun. Danijela Alibabić se od pola deset potrudio da publiku zagrije atmosferu kada je u 23.15h na binu izasao regionalno omiljeni pjevac, Gibonni! Nizali su se dobro poznati hitovi "Judi, zviri, bestimje", "Oprosti", "Cinim pravu stvar", "Mirakul" i "Zlatne godine".. Noc se zavrsila njegovim koncertom za pamcenje!

Novogodisnji program na trgu ispred Starog grada u Budvi nastavlja se sjutra od 21.30h koncertom Vanje Radovanovica, a program na trgu zatvorice jedinstveni hor iz Beograda "Viva Vox". Pogledajete fotografije našeg Jugoslava Belade:

Sve na šta treba obratiti pažnju u Tivtu u Januaru

Kako je Budva ostala na visini zadatka kroz objektiv našeg Miloša Ćetkovića

Budva je i ove godine opravdala epitet „Kraljice crnogorskog turizma“, organizacijom još jednog spektakularnog koncerta, koji nas je uveo u Novu, 2016. godinu!

Na Trgu ispred Starog grada, preko 20. 000 raspoloženih posjetilaca (prema procjenama MUP-a), u večernje sate 31. decembra „uplovilo“ je uz najveće hitove crnogorske grupe „Perper“, koje je publika pjevala sve vrijeme, zajedno sa Nikolom Radunovićem i ostalim članovima benda. Nizali su se hitovi, poput: „Kome dolaziš u san“, „Sa dušom od kamena“, „Montenegro jazz“, “Na svetoga Nikolu“... i kao na svim koncertima popularnog cetinjskog benda, sa posebnim emocijama pjevala se pjesma „Goro moja“.

Simbolična akcija Rotaract Cluba za djecu iz Bijele

Rotaract club iz Budve je pomoću partnera, bioskopa “Cadmus Cineplex” i autoprevoznika “Mediteran Express” obezbijedio jednodnevni izlet do Budve za 40-oro djece iz dječijeg doma “Mladost” iz Bijele. Djeca su uz kokice i sokove pogledala film u bioskopu, a kasnije nastavila druženje u igraonici gdje su im uručeni i novogodišnji darovi. 

10660574_10208309889564596_185883549_n.jpg

Kratkometražni film ''Refleksija" premijerno u Tivtu

Kratkometražni film ''Refleksija'' biće premijerno prikazan u Domu Kulture u Tivtu 29. decembra 2015. sa početkom u 20 časova. Autor filma je Vuk Marković, a film je nastao kao diplomski specijalistički ispit na Fakultetu Dramskih Umjetnosti na Cetinju odsjek Filmska režija. Tema filma „Refleksija“ je pokušaj, naizgled običnog čovjeka, da zaradi novac za liječenje svog bolesnog djeteta, radeći kao plaćeni ubica. U filmu igraju poznati glumci iz Crne Gore i regiona Pavle Ilić, Ornela Vištica Branimir Popović, Predrag Bjelac i prvi put na filmu Ana Kovač. 

Page 1 of 223

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja