Evropska banka podržava Regionalni vodovod

U kancelarijama Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) u Podgorici održan je sastanak visokih predstavnika EBRD, Alena Piloa /Alain Pilloux/, potpredsjednika banke za oblast bankarstva, Suzane Hargitai /Zsuzsanna Hargitai/ direktorice banke za Zapadni Balkan i Japa Spreja /Jaap Sprey/, šefa Kancelarije banke u Podgorici sa Goranom Jevrićem, direktorom JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ i saradnicima. Ovo je treći sastanak koji se održao u proteklih nekoliko mjeseci između predstavnika ove renomirane međunarodne finansijske institucije sa predstavnicima Regionalnog vodovoda. Na sastanku su razmatrani izvanredni finansijski rezultati koje je Regionalni vodovod ostvario u proteklih nekoliko godina i obostrano je iskazano zadovoljstvo zbog postignute finansijske stabilnosti do koje se došlo uspješnim i odrzivim upravljanjem krupnim izazovima sa kojima se Regionalni vodovod kontinuirano suočava. Zbog toga su visoki predstavnici banke iskazali spremnost da direktno i preko Vlade Crne Gore, podrže, kao prioritetne, realizaciju projekata ovog preduzeća, a u cilju poboljšanja ukupnog ekonomskog ambijenta Crnogorskog primorja. 

Klupa vezana lancem da je ne odnesu

Službenici filijale MUP dosjetili su se da “uhapse” klupu, odnosno da je lancem privežu za obliznje drvo kako je neko ne bi odnio. Klupa je ispred kancelarija gdje inostrani državljabi prijavljuju boravak, a nerijetko su je nepoznate osobe odnosile tokom noći

Ne zna se kome su izadate milionske blanko mjenicama

U Opštini Budva nema registra izdatih sredstava obezbjeđenja i kojima pojedincima i kompanijama je prethodna vlast sastvaljena od članova organizoavne kriminalne grupe davala bvlanko mjenice.

Književno veče Nikole Nikolića

U organizaciji JU Narodne biblioteke Budve u ponedjeljak, 18.juna sa početkom u 20h biće priređeno Književno veče Nikole Nikolića, autora iz Podgorice. Kroz razgovor o zbirci priča Atakama, ali i o njegovim romanima, kao iodlomcima iz djela, publika će biti u prilici, ko već nije, da upozna ovog mladog stvaraoca. Sa autorom će razgovarati Stanka Stanojević.

Planovi Morskog dobra u Kotoru

Direktor Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić juče je u Budvi održao sastanak sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem i saradnicima. Sastanku su prisustvovali predstavnici MZ Perast i projektant arhitekstonskog studija “AiM” koji je prisutne upoznao o detaljima uređenja kupališta Borići u Perastu. Na sastanku je zaključeno da se nakon usaglašavanja svih institucija nastavi procedura realizaciie uređenja kupališta u Perastu.

Srdelada u utorak na Trgu palmi

U utorak,19. juna na Trgu palmi, sa početkom u 20 h, NVO "Feral" organizuje "Srdeladu".

Lideri svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz stižu na Sea Dance!

Apsolutni lideri današnje svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz, dolaze prvi put u Crnu Goru na ovogodišnje, peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala!

Emir Kusturica prvi put nastupa u Crnoj Gori

Višestruko nagrađivani filmski režiser i muzičar Emir Kusturica nastupiće 10. avgusta na 17. KotorArt Don Brankovim danima muzike sa muzičkim sastavom No Smoking Orchestra, po prvi put u Crnoj Gori!

Vlada aminovala betonizaciju obale

Vlada je juče utvrdila Prijedlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene za Obalno područje Crne Gore sa zaključkom da bude dostavljen Skupštini Crne Gore radi donošenja po skraćenom postupku. Kontroverzni plannski dokument osuđen je od strane budvanske stručne javnosti i lokalne uprave, uz ocjenu da se njima ide na ruku daljoj betonizaciji obale, a posebno djelova koji su ostali izueti od urbanizacije- Buljarica, Školj...

Život , iluzija i borba

Samostalna izložba slika i crteža Teodore Stojanović „Život, iluzija i borba“ otvorena je u Modernoj galeriji

Page 1 of 270

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja