Odrzan Forum za kapetane giga jahti u Porto Montenegru

Forum kapetana giga jahti koji je održan u Porto Montenegru, okupio je proteklih tri dana neke od najistaknutijih svjetskih kapetana brodova dužih od 80 metara, ali i predavača superjahting industrije – predstavnike Feadship-a; avangrardnog dizajnera superjahti Igora Labanova; eksperta Polar Coda – kapetana Chris Shaefer-a, kao i tim švajcarske kompanije Swiss Ocean.

Besplatno predavanje „Ovđe to -ne- može“

Nevladino udruženje Digitalizuj.Me organizuje 55. po redu Digitalizuj.Me događaj, koji će se održati u utorak, 23. aprila, sa početkom u 19h, u Podgorici, u prostorijama Omladinskog centra (Trg Nikole Kovačevića 13, „Žuta zgrada“ u Bloku 5). U pitanju je predavanje pod naslovom „Ovđe to -ne- može“, a predavač je Miloš Milošević, CEO i direktor kreative u kompaniji fleka.

Budva beer fest - nova muzička i turistička atrakcija u regionu

Danas je u svečanoj sali Opštine Budva održana konferencija za medije povodom nove muzičke manifestacije, važne ne samo za ovaj dio crnogorskog primorja i Crnu Goru, već i za region - “Budva beer fest”, koji će biti održan od 14. do 16. juna na Stadionu FK Mogrena.

Koalicija treba da zauzme konačan stav o diskotekama na šetalištu

Odogovor Opštine Budva da li je saglasna na izmjene Plana privremenih objekata za zonu morksog dobra - period 2019. - 2023., koji joj je uputilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma biće upućen nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije. Podsjećamo na zahtjev JP "Morsko dobro" , resorno ministarstvo praktično je na šetalište " vratilo" svih 20 izbrisanih privremenih objekata - šest diskoteka na otvorneom i 14 lokala brze hrane i trogovačkih radnji, a pored toga dodalo i ugostiteljske terase na Ričardovoj glavi i Slovenskoj plaži.

Solila kros 2019

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom već drugu godinu zaredom, u Rezervatu prirode „Solila“, organizuje „SOLILA KROS 2019“ na kojem će učestvovati oko 80 učenika svih razreda osnovne škole „Branko Brinić“ iz Radovića. Kros će se održati 19.04.2019. godine sa početkom u 8:00 časova.

Praznična ponuda u hotelima „Budvanske rivijere“

Povodom predstojećih praznika, najveća hotelska grupacija u Crnoj Gori - HG „Budvanska rivijera“, u čijem sastavu posluje pet hotela: „Slovenska plaža“, „Mogren“, „Aleksandar“ u Budvi, „Palas“ i „Castellastva“ u Petrovcu, pripremila je specijalnu ponudu u svim hotelima po vrlo povoljnim cijenama.

TQ Plaza: Mališani oduševili u ulozi manekena

Kompanija Tradeunique u saradnji sa dječjim vrtićem Vini Pu i brendom Beba kids organizovala je veliku modnu reviju “ Ljetnje boje baš nam dobro stoje” u shoping centru TQ Plaza. Modele kolekcije proljeće ljeto 2019 . su nosili manekeni uzrasta od dvije do šest godina i izazvali oduševljenje velikog broja posjetilaca.

Repertoar Cadmus bioskopa 17.04 - 24.04

„Sjećanje na zemljotres“

U Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” (JU Muzeji i galerije Budve) u Starom gradu otvorena izložba i upriličena tribina „Sjećanje na zemljotres“, povodom 40 godina od katastrofalnog zemljotresa koji je 15. aprila 1979. godine pogodio Budvu i crnogorsko primorje. Izložbu je otvorio gospodin Marko Carević, predsjednik Opštine Budva. Na tribini su učestvovali Gordana Ražnatović, arhitektica i saradnica prof. dr Mirka Kovačevića koji je bio rukovodilac radova sanacije Starog grada Budva i koji je bio spriječen da prisustvuje zbog zdravstvenih razloga, prof. dr Ilija Lalošević, profesor arhitektonskog fakulteta u Podgorici, arhitekta Slobodan Bobo Mitrović, Željko Mitrović, kooridinator sanacije Starog grada, dr Srđa Zlopaša, psihijatar i psihoterapeut i mr Lucija Đurašković, direktorica JU Muzeji i galerije Budve. Moderatorka večeri bila je Stanka Stanojević.

Završena manifestacija Budva Jazz – Tribute to Mimo u Budvi

Prošlog vikenda je u budvanskom Starom gradu održana manifestacija Budva Jazz – Tribute to Mimo, koju NVO Feral organizuje već četvrtu godinu u okviru projekta Budvanske hronike. U dvije večeri, održana je promocija knjige o džezu, festival mladih trubača i koncert džez benda iz Beograda.

Page 1 of 336

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja