Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je danas, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, u cilju zaštite zdravlja i životâ građana više privremenih mjera i iskazalo odlučnost da sve mjere sprovede bez izuzetka.

Predsjednik Opštine Marko Carević i načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović posjetili su Crveni krst Budva i njihove volontere koji su na usluzi građanima Budve uslijed novonastale epidemije virusa Covid-19. Volonteri Crvenog krsta pomažu starijim i onima koji su u obaveznoj izolaciji, kao i svim građanima kojima je u ovoj teškoj situaciji pomoć potrebna. Volonteri najugroženijim sugrađanima pomažu obavljajući umjesto njih kupovinu namirnica i ljekova, plaćanje računa kao i druge obaveze.

Predsjednik Vlade Duško Marković formirao je danas radnu grupu za pripremu predloga novog paketa mjera podrške crnogorskim privrednim društvima, preduzetnicima i građanima u suočavanju sa posljedicama pandemije koronavirusa.

Ministarstvo prosvjete objavilo je raspored emitovanja za drugu sedmicu “Uči doma” projekta.

“Usled loših vremenskih uslova ograda na sportskim terenima na Jazu je bila potpuno oštećena. I u ovim uslovima, radili smo vrijedno, kako bi nakon ovog vandrednog stanja zbog novonastale situacije izazvane epidemijom korona virusa, moći da se vratimo na staro pa opet na terenu čujemo glasove fudbalskih navijača “, naveo je direktor MSC Nikola Vučićević

Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) protekle sedmice održala je online sastanak na visokom nivou, sa ključnim agencijama UN-a, predsjedavajućim Izvršnog vijeća i regionalnih komisija i liderima privatnog sektora.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je sa ciljem sprečavanja širenja koronavirusa i zaštite zdravlja i životâ građana privremenu mjeru prema kojoj se:

 

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donio je Odluku kojom se do daljnjeg suspenduje isplata prekovremenih radnih sati i naknada za komisije i radna tijela.

Opština Budva, Dukley marina, MZ Stari grad pokreću akciju čišćenja i dezinfekcije ulica u Starom gradu i gradskom parku. Čišćenjem glavne starogradske ulice danas počinje akcija.

Upravo je završena još jedna grupa analiza. Danas je ukupno testirano 75 osoba a pozitivan nalaz je otkriven kod njih 13. Saopšteno je upravo iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore ( IJZCG)

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti danas je na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, razmotrilo izvještaj Kriznog medicinskog štaba.

Iz mjesne zajednice Gospoština su pozvali svoje sugrađane, da u subotu uklone svoja vozila iz ulice Primorski bataljon i Lovćenska, kako bi moglo proći vatrogasno vozilo za dezinfekciju ulice

Kampanju povodom pandemije COVIDA-19 koju sprovodi Institut za javno zdravlje Crne Gore, Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore podržali Opština Budva, Mediteran reklame i AD Budvanska rivijera na svojim bilbordima u Budvi "OSTANI DOMA"!

Od jučerašnjeg presjeka u 18 časova, analizano je 44 uzorka. Novi koronavirus je potvrđen kod 14 osoba, dok je kod 30 nalaz negativan. 

Firma Auto šlep Budva ustupila je svoje usluge kriznom štabu Budve, Domu zdravlja, policiji , vatrogascima... i time sa svoje strane pomogla gradu u vanrednoj situaciji.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja danas po nalogu Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje dezinfikuju ulice i prostore oko stambnenih zgrada u Veljim Vinogradima i Babiloniji.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je sinoć na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, dvije preporuke:

Studenti medicine, stomatologije i farmacije Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore volontiraju u Call centru Istituta za javno zdravlje, odgovarajući na jedinstveni besplatni broj 1616, svima onima koji sumnjaju da su bili izloženi korona virusu, ili imaju simptome koji ukazuju na zaraženost.

Mjesna zajednica Sveti Stefan je protiv svakog vida divlje gradnje.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je danas na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, više odluka sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa i zaštite života i zdravlja građana.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Budve oglasio se danas pozivom gradjanima da pojačano održavaju čistoću u stbenim zgradama:

Ministarstvo održivog razvoja i turizma podržaće akciju Sat za planetu Zemlju gašenjem svjetla na jedan sat, u subotu 28. marta 2020., u periodu od 20.30 do 21.30h.

Sekretarijat za zaštitu imovine uputio je dopis gradonačelniku Budve Marku Careviću da se zakupci ugostiteljskih terasa i poslovnih prostora u vlasništvu Opštine Budva oslobode zakupnine u naredna tri mjeseca zbog teške situacije koju je izazvala epidemija novog koronovirusa.

Polazeći od obaveze svakog građanina i organizacije da doprinese u borbi protiv pandemije virusa korona, kao i od uloge Rotari organizacije da pomaže kada je najpotrebnije, Rotari klub Budva, vođen idejom nesebično služiti i u skladu sa svojim mogućnostima, donira iznos od 2.000 eura.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Tivta (OTZS) održao je sastanak na temu epidemiološke situacije u Tivtu. Sjednicom je predsjedavao predsjednik OTZS, dr Siniša Kusovac.

U skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa -COVID 19 izdatih od strane Ministartsva zdravlja Crne Gore, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom apeluje na građane da se uzdrže od okupljanja na plažama i objektima obalne infrastrukture, imajući u vidu da ti djelovi obale ne mogu biti ograđeni niti zatvoreni za posjetioce.

U cilju sprječavanja širenja COVID-19 virusa, te radi zaštite zdravlja i života građana, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom obavještava javnost da će Posebni rezervat prirode „Tivatska solila” biti zatvoren za posjetioce do daljenjeg, a u skladu sa mjerama i preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Sekretarijat za komunalno - stambene poslove cijeneći veliki doprinos kulturi koji daje festival „Grad teatar“ i želji da pomogne održavanje ovog značajnog festivala, kroz niz kontakata sa renomiranim proizvođačima tribina uz konsultativne usluge nadzora i tehničkih lica zaposlenih u JU „Grad teatar“ postigao je dogovor da se ubrzo započne sa izradom novih tribina za potrebe održavanja Festivala u Starom gradu u Budvi.

Upravo je završena analiza još 19 uzoraka, od kojih je 5 bilo pozitivno.Tri novozaražene osobe su povezane s postojećim slučajevima.

Zbog bojazni od sirenja virusa COVID 19, molimo korisnike i potrošače sa teritorije Opštine Budva da redovno očitavaju stanje na brojilima i isto dostave na tel: +382 33 403 304 i + 382 33 452 758; lokal 105.

Budva-Savjet MZ Stari grad obavještava javnost, narocito građane opštine Budva da u potpunosti podržava odluke koje je donijelo Koordinaciono tijelo opštine Budva, naročito u dijelu koji se odnosi na Stari grad.

Akcionarsko društvo ,,Sveti Stefan hoteli“ Budva uplatilo je donaciju od 50.000,00 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Crne Gore, kao podrška građanima i privredi u cilju umanjenja negativnih efekata od epidemije virusa COVID-19.

Vršimo usluge transporta svakim radnim danom osim nedeljom na relaciji Budva-Podgorica-Budva. Mi štedimo vaše vrijeme i novac 068/080-068

​Regionalni vodovod je, shodno preporukama Nacionalnog koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti, donirao 20.000,00 eura za nabavku neophodne medicinske opreme, liječenje i pomoć građana Crne Gore u novonastaloj zdravstvenoj krizi izazvanoj globalnom pandemijom virusa COVID - 19.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje na damas održanoj sjednici usvojio je novi set mjera za subijanje širenja koronavirusa.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je građanima da se u pet dana od pojave koronavirusa u našoj zemlji broj zaraženih uvećao deset puta, da od sada neće biti praštanja za nepoštovanje pravila, mjera i naredbi, da su brojne mjere donijete kako bi građani bili zaštićeni u najvećoj mjeri, te da je spisak lica u samoizolaciji objavljen zato što je pravo na zdravlje i život iznad prava na bezuslovnu zaštitu ličnih podataka.

Dafi fast food je poznata firma koja svoje specijalitete nudi godinama u prometnom Mainskom putu. Njihov moto je "Uvijek svježe i ukusno". Pozovite ih na 060-001177 i naručite nešto od sledećeg:

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva, a na osnovu preporuka Vlade Crne Gore je donio sledeću preventivnu mjeru :

 

“Nacionalnio koordinaciono tijalo za zarazne bolesti počeće večeras objavljivanje identiteta lica u samoizolaciji: neka svaki građanin zna ko ga od komšija i sugrađana nedisciplinom dovodi u opasnost'', navedeno je na Tviteru Vlade.

“Upravo je završena analiza 12 uzoraka. Svi analizirani uzorci su negativni”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Završeni radovi na postavljanju nove ograde oko dvorišta Vrtiće. 

 

Vlada Crne Gore saopštila je da hotel “Beograd“ u Bečićima nije predložen i ne može biti karantin za građane kojima zdravstvene vlasti izriču mjeru izolacije.

Institut za javno zdravlje saopštio je da je još jedna osoba zaražena koronavirusom. Upravo je završena grupa uzoraka i novi koronavirus je potvrdjen kod jedne osobe. Ovim se ukupan broj zaraženih popeo na 14.

Opština Budva je zbog novonastale epidemiološke situacije izazvane korona virusom donirala 10.000 eura Udruženju penzionera Budve kako bi naši najstariji sugrađani dobili pomoć u ovoj teškoj situaciji koja najviše njih pogađa. 

"Sporting Group" doo je uz veliku zahvalnost na požrtvovanom, predanom i neumornom radu i svim naporima, koje Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ulaže da građane Crne Gore zaštite od novog korona virusa donirao 20.000 eur tom tijelu uplatom na žiro račun koji je za ovu namjenu posebno otvoren (510-117161-85).

Radovi na popločavanju i uređenju prve faze šetališta duž budvanske plaže Jaz završeni su u potpunosti ove sedmice.

Na zahtjev predsjednika Opštine Budva Marka Carevića koji je podržala Ambasada Srbije u Crnoj Gori i NJ. E. ambasador Vladimir Božovic, Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku da se hotel Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije “Beograd” u Bečićima ustupi i stavi na raspolaganje Opštini Budva za privremeni karantin za Opštinu Budva.

Poštujući napore i brojne aktivnosti Vlade Crne Gore na suzbijanju širenja korona virusa u Crnoj Gori, Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, doniraće iznos od 10.000,00 eura Nacionalnom koordinacionom timu za borbu protiv zaraznih bolesti.

Budvanska kompanija Megapromet, vlasnik lanca supermaketa, donirala je danas Crvenom krstu Budva stotinu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim proizvodima namijenjenim najugroženijim porodicama. Izvršni direktor kompanije Balša Mitrović kazao je da su Megapromet i Crveni krst Budva do sada realizovali veliki broj akcija.

Naši sugrađani su se generalno pridržavali mjera koje je predložila Vlada, te su sinoć ulice oko Starog grada bile potpuno prazne. Pogledajte fotografije našeg Adnana Dautovića

Uprkos mjerama koje je Vlada propisala, najstariji sugrađani se oglušuju

Poštujući inicijativu i poziv Vlade Crne Gore, kao i naporekoje preduzima na suzbijanju širenja korona virusa COVID19 u Crnoj Gori, rukovodsvo JP za upravljanje morskim dobromCrne Gore je donijelo odluku da donira 20.000,00 euraNacionalnom koordinacionom timu za borbu protiv zaraznihbolesti.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti upozorava sve budžetske korisnike da je njihova dužnost da budu odgovorni i da štede novac, a ne da razmišljaju o uplati donacije za suočavanje sa koronavirusom.

Opština Budva doniraće respirator Opštoj bolnici Kotor u vrijednosti od 26.000€ kako bi se u ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji pomoglo najugroženijima od koronavirusa, hroničnim bolesnicima, starijim pacijentima i drugim ranjivim grupama, a za koje naš zdravstveni sistem mora biti spreman i čiji životi mogu biti ugroženi.

Povodom nastale epidemiološke situacije, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje obavještava građane Budve o sljedećem:

Institut za javno zdravlje saopštio je da su još dvije osobe zaražene koronavirusom.

Ministarstvo zdravlja donijelo je danas, nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, naredbu o novim privremenim mjerama na zaštiti građana od širenja koronavirusa i više preporuka.

"U 2019. godini u teritorijalno more Crne Gore ušlo je 4 775 stranih plovila za razonodu, sport i rekreaciju, što je za 1,4% više u odnosu na 2018. godinu. Od toga, 4 211 plovila je doplovilo morem, a 564 su dovezena kopnom", naveli su u MONSTAT-u

Šalterske sale područnih jedinica i filijala Ministarstva unutrašnjih poslova, u skladu sa Naredbom Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva od novog koronavirusa, od 18.03.2020. godine, su zatvorene.

Saglasno preporukama Vlade Crne Gore za sprovođenje privremenih mjera, Pošta Crne Gore je dala obavještenje za građane da će redovna isplata penzija i drugih naknada - novčanih primanja, za februar 2020. godine, početi u četrvrtak - 19.03.2020. godine, isključivo preko dostavne mreže (poštara) na teritoriji Crne Gore

„Ministarstvo prosvjete danonoćno radi na pripremi novog koncepta nastave na daljinu koja će se odvijati pod sloganom #UčiDoma, i sa kojom će se krenuti početkom sljedeće nedjelje. Podrazumijevaće učenje putem televizijskih kanala, YouTube kanala i sadržaja na e-platformama, o čemu ćemo detaljno obavijestiti javnost do kraja nedjelje“, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

Obavještavamo javnost da je shodno preporukama nadležnih vlasti, u našem Društvu ograničen rad sa strankama.

Imajući u vidu potencijalnu ugroženost Crne Gore od daljnje pojave i širenja korona virusa, Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva u konstantnoj koordinaciji i praćenju situacije preduzima sve moguće i neophodne mjere u cilju povećanja preventivnih aktivnosti na teritoriji Opštine Budva.

Uprava za nekretnine obavještava građane da će u cilju poštovanja aktuelnih mjera predostrožnosti koje je donijela Vlada Crne Gore, šalteri Uprave kao i svih naših područnih jedinica, biti zatvoreni do daljnjeg.

To što su na snazi mjere zabrane javnih okupljanja, ugostiteljski objekti zatvoreni, Budvani su lijepo vrijeme iskoristili da se setaju uz more i odmaraju na plažama.

Opština Budva odredila hotel Bečići, bivši Naftagas za karantin. Saopštenje šefa kabineta predsjednika Opštine Budva Nikola Jovanović prenosimo u cjelosti:

Kao prostor za karantin na teritoriji opštine Tivat je određeno odmaralište “Kruševac”- Donja Lastva. Prvobitno je, za slučaj potrebe, kao prostor za karantin bio određen Sportski centar Župa.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore danas su potvrdile prve slučajeve infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori. Pacijenti su ženskog pola – rođeni 1948. i 1973-će godine, i oba su tokom prethodnog perioda boravila u područjima pogođenim epidemijom. Smještene su na posebnom odjeljenju Kliničkog centra, i obije pacijentkinje za sada su stabilnog zdravstvenog stanja – saopštio je večeras predsjednik Vlade Duško Marković

Počeo je da djeluje Operativni štab za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva.

Premijer Duško Marković uvažio je prijedlog GP URA i preporučio nacionalnom koordinacionom timu da prva dva radna sata u trgovinama, ili više, budu rezervisani za najstarije i osobe sa invaliditetom.

Novi set mjera: zatvaraju se frizerski saloni, obustavlja javni prevoz, zatvaraju otvoreni i zatvoreni objekti za sport

Iz MZ Sveti Stefan obavještavaju građane da će shodno novim mjerama Koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, te trenutne epidemiološke situacije, volontirati omladina koja je spremna da pomogne starijim sugrađanima koji spadaju u najugorženiju kategoriju.

Carević donio naredbu kojom se uređuje rad opštinskih službenika u novonastalnim okolnostima vezano za koronavirus:

HG “Budvanska rivijera” zatvorila hotele, gradsku kafanu Mogren, spa i welnes centar, igraonicu...

Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” - Budva obezbijediće uredno funkcionisanje osnovne djelatnosti Regionalnog vodovoda kako bi se, kako navode, u kontinuitetu isporučivala zdravstveno ispravna voda za piće provjerenog kvaliteta opštinama na crnogorskom primorju i u potrebnim količinama, shodno zahtjevima lokalnih vodovoda.

U skladu sa naredbom Vlade Crne Gore i novim privremenim mjerama zaštite građana od COVID-19 obustavljen je obrazovno-vaspitni rad u javnim i privatnim obrazovnim ustanovama, u trajanju od najmanje 15 dana, počev od 16. marta 2020. godine. Imajući u vidu preporuku predsjednika Vlade Crne Gore da nastavno obrazovni sadržaj za vrijeme trajanja obustave nastave budu dostupni u elektronskom obliku, Rektorat Univerziteta Crne Gore poziva dekane da u što kraćem roku organizuju nastavno osoblje kako bi se nastava na predmetima na kojima su angažovani organizovala onlajn.

U cilju održavanja kontinuiteta obrazovanog programa u mogućoj mjeri i u skladu sa preporukama Vlade Crne Gore, JU Srednja mješovita škoka "Danilo Kiš" Budva omogućiće održavanje kontinuiranog učenja putem elektronske platforme. To je saopštio direktor srednje škole Ivan Ivanović.

Javna ustanova Muzeji i galerije Budve na osnovu Preporuke za sprječavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju i Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa dobijela je odluku o obustavljanju realizacija planiranih programskih aktivnosti Ustanove koje se odnose na javna okupljanja.

Zbog radova na mreži dio naselja rozino do 12:00 bez napajanja vodom.

Mediteran Reklame doo Budva su na svom web sajtu objavile preporuku za stranke koju prenosimo u nastavku:

Kompanija Montenegro stars hotels group saopštila je da zatvara prvi put bečićki hotel Splendid.

U skladu sa donijetim privremenim mjerama i preporukama Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom obavještava sledeće:

Iz Vlade je večeras saopšteno da će se u narednih 14 dana predložiti sledeće mjere na zaštiti građana i države od širenja koronavirusa:

Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju na globalnom novu i preporuke Instituta za javno zdravlje, a u cilju preventive i blagovremene zaštite zdravlja djece, nastavnog i nenastavnog osoblja, ministar prosvjete dr Damir Šehović saopštio je danas da je donijeta odluka o obustavi obrazovno-vaspitnog rada u vrtićima, školama, fakultetima i domovima na period ne manji od 15 dana. Odluka će početi da se primjenjuje od ponedjeljka, 16.3.2020. godine.

Vlada je na predlog Ministarstva zdravlja donijela Odluku da se objekti u Danilovgradu i Ulcinju ustupe za sprovođenje mjera karantina.

Hotelska grupa Budvanska rivijera iz tehničkih razloga odlaže održavanje Career Day-a, koji je planiran za subotu 14. marta na recepciji TN “Slovenska plaža” u periodu od 11 do 14 časova.

Vlada Crne Gore održaće danas sjednicu.

Opština Budva raspisala je tender za nabavku vatrogasnog vozila - cistijerne za šta je izdvojila 175 hiljada eura. Terensko vozilo namijenjeno je Službi zaštite i spasavanja.

Hotelska grupa Budvanska rivijera, u subotu 14. marta organizuje Career Day za sva zainteresovana lica koja žele naći zaposlenje u najvećoj hotelskoj grupaciji u Crnoj Gori.

Ministarstvo prosvjete poslalo je svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori informacije po preporukama Instituta za javno zdravlje o privremenoj suspenziji školskih ekskurzija i drugih organizovanih đačkih putovanja u inostranstvo, do normalizacije epidemiološke situacije, saopšteno je iz tog resora.

Povodom spekulacija i širenja lažne vijesti da Vlada namjerava na sjutrašnjoj sjednici da povodom COVID 2019 uvede vanredno stanje obavještavamo javnost da je riječ o potpuno neutemeljenim tvrdnjama, navedeno je na zvaničnom Tviter nalogu Vlade.

Ponuda tivatske firme "lavian inžinjering" prvorangirana je na javnom pozivu za izradu projekta turističke signalizacije, koji je raspisala Opština Budva.

U skladu sa članom 43 Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga (“Službeni list CG”, br.28/11 I br.35/13) lice koje prelazi državnu granicu može da posjeduje lijek koji sadrži drogu u količini potrebnoj za ličnu terapiju, za period od najviše 30 dana na osnovu potvrde (izvještaja) izabranog doktora ili doktora medicine specijaliste iz oblasti metalnog zdravlja.

Projekat je radila Kancelarija za evropske integracije i saradnju u saradnji sa Sekretarijatom za stambeno - komunalne poslove uz tehničku podršku UNDP-a.

U cilju većeg stepena iskorišćenosti kapaciteta u periodu predsezone i postsezone u individualnom smještaju, Turistička organizacija opštine Budva objavljuje Javni poziv turoperatorima i turističkim agencijama za podnošenje zahtjeva za dobijanje podrške za realizaciju noćenja u individualnom smještaju turista sa prioritetnih emitivnih tržišta (Prioritet 1: Njemačka, Velika Britanija, Rusija, Austrija, Poljska i Francuska; Prioritet 2: Region, Italija, Skandinavija, Holandija, Belgija, Ukraina i Kina) u periodu 01. mart - 31. maj i 15. septembar - 30. novembar na teritoriji opštine Budva u Crnoj Gori u 2020. godini.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je tender za zakup dva kupališta na području budvanske opštine

Centar za ekonomski prosperitet i slobodu - CEPS u partnerstvu sa Opštinom Budva i Kancelarijom za mlade- Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, poziva mlade starosti od 14 do 30 godina koji žele da postanu „kreatori promjena“ i budući preduzetnici da se prijave za Social Impact Award program.

Predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić i direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić potpisali su Memorandum o saradnji sa ciljem konkretizovanja aktivnosti rješavanja problema građenja nedostajuće mreže za vodosnabdijevanje, odvodjenje i tretman otpadnih voda za na potrebe lokalnog stanovništva i privrednika u naselju Kruče u opštini Ulcinj .

Opština Budva objavila je javni poziv za izbor ponudjača za hemijsko tretiranje palmi nalivanjem. Oprediljeno je 14 hiljada eura. Ovo je nastavak aktivnosti na očuvanja ovog mediteranskog drveća, čiji je broj desetkovan “naletom” crvenog palminog surlaša.

Institut za javno zdravlje otvorio je infoliniju za novi koronavirus 020 4128585 na kojoj možete dobiti sve potrebne informacije i uputstva.

Sekretarijat za društvene djelatnosti raspisao je tri javna konkursa za sufinasiranje sportskih klubova, programa rada školskih sportskih klubova i programa rada sportsko-rekreativnih klubova.

Nakon što je iz medija predsjednik Opštine Budva Marko Carević saznao za problem, nedostatak sredstava za grijanje prostorija u Osnovnoj školi “Mirko Srzentić” u Petrovcu, odmah po saznanju iskazao je spremnost da Opština Budva reaguje i snosi troškove nabavke sredstava, kako bi se stekli neophodni uslovi i nastava u osnovnoj školi mogla nesmetano odvijati.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić potpisali su Memorandum o saradnji sa ciljem konkretizovanja aktivnosti rješavanja višedecenijskog problema vodosnabdijevanja, odvodjenja i tretmana otpadnih voda za oko deset hiljada stambenih i privrednih objekata u opštini Bar u naseljima Dobra Voda, Veliki pijesak i Utjeha.

“Tražite posao? Želite da radite u dinamičnoj atmosferi uz mogućnost stručnog usavršavanja? Pozivamo vas na Career Day, u subotu, 14. marta!

U akademskoj 2019/2020. godini, na visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori 4 381 student je upisao postdiplomske i doktorske studije. To je juče saopštio MONSTAT.

Predsjednik Opštine Marko Carević donio je odluku o raspodjeli novčanih sredstava za redovnu djelatnost mjesnih zajednica.

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović pozvao je ministra prosvjete Damira Šehovića da hitno obezbijedi elementarne uslove za izvodjenje nastave u petrovačkoj OŠ”Mirko Srzentić”.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donirao je svoju platu porodici Maslak iz Budve.

Budvanska policija je po nalogu kotorskog tužilaštva izvršila je pretres lokacija koje koriste S.P. (62) i V.P. (53) iz Budve. Policijski inspektori su pronašli i oduzeli cigarete bez akciznih markica ukupne vrijednosti oko 3.000 eura.

Rizik po zdravlje stanovništva Crne Gore od infekcije novim koronavirusom trenutno se smatra visokim, u odnosu na dosadašnji nivo koji je bio umjeren. To je saopštio ministar zdravlja Kenan Hrapović, iznoseći procjenu rizika koju je uradio Institut za javno zdravlje, na danas održanoj sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Opština Budva raspisala je tender za izbor najpovoljnije ponude za izvođenje radova na sanaciji oštećenja na pločniku platoa ispred Starog grada.

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom učenika Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ obilježen je dan ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Komunalna inspekcija opštine Budva je izvršila pregled oštećenja i zapisnikom broj UPIN-09-714/20 od 24.02.2020. godine naložila da se izvrši sanacija obrušenog zida na pješačkoj stazi i nasipu na krajnjem istočnom dijelu plaže Sv. Stefan. Navedena škarpa i plato su oštećeni tokom nevremena u oktobru 2019. godine, o čemu je ovo Javno preduzeće ranije sačinilo službenu zabilješku.

Na osnovu informacije dobijene od Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat za vanredne situacije MUP-a obavještava građane da se u utorak, 03.03.2020. godine tokom 24h očekuje obilna količina kiše, naročito u centralnim i južnim krajevima.

Na osnovu informacije dobijene od Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat za vanredne situacije MUP-a obavještava građane da se u utorak, 03.03.2020. godine tokom 24h očekuje obilna količina kiše, naročito u centralnim i južnim krajevima.

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva, kao organ nadležan za utvrđivanje, naplatu i kontrolu lokalnih javnih prihoda, obavještava sve poreske obveznike sa teritorije Opštine Budva, da će saglasno članu 87 Zakona o upravnom postupku, vršiti dostavljanje javnim objavljivanjem rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti za 2019. godinu od 02.03.2020. godine.

Sekretarijat za komunalno stambene poslove privodi kraju I fazu opremanja autobuskih stajališta.

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za januar 2020. godine, kako navode iz MONSTAT-a iznosila je 647,0 eura.

U prošloj godini Crnu Goru je posjetilo 2,64 miliona turista. To je 440.000 turista više nego u 2018. i po tom rastu od 21 odsto smo prvi u Evropi, po nalazima Europian travel comision. Iza nas su sa dvocifrenim stopama rasta bile samo Turska i Litvanija. Ostvarili smo više od 14,5 miliona noćenja. U prethodne tri godine rast noćenja prosječno je više od milion svake godine - kazao je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

Opština Budva raspisla je javni poziv za izbor izvođača kome će povjeriti drugu fazu čišćenja bedema Starog grada. Opredijeljeno je iz budžeta 29 hiljada eura. Nakon što je prije nekoliko mjeseci završena prva faza, loklana uprava nastvalja sa uređenjem ovog kulturno- istorijskog spomenika.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore preporučuje građanima da odgode putovanja u područja pogođena korona virusom (COVID-19) do popravljanja epidemiološke situacije.

Nakon što su službenici za kontrolu morskog dobra konstatovali da je usljed nevremena i jakog vjetra došlo do obaranja granja na pješačkoj stazi prema poluostrvu Zavali, kao i da se iznad staze nalazi više osušenih stabala koji predstavljaju opasnost za prolaznike , Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, je preko izabranog izvođača radova d.o.o. „Del Mar“ Budva, juče izvršilo njihovo uklanjanje.

Predstavnici njemačko- austrijskog koncerna WTE/ EVN zakazali su za danas konferenciju za novinare u Podgorici.

U Crnoj Gori u januaru 2020. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 0,9% više dolazaka turista u odnosu na januar 2019. godine. To je saopšteno iz MONSTAT-a

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ocijenilo je na juče održanoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Duško Marković, da u Crnoj Gori u ovom trenutku nema ni jednog potvrđenog slučaja zaraze novim korona virusom tipa 2019-nCoV te da se zdravstveni sistem naše zemlje, preduzimanjem niza preventivnih mjera na zaštiti države i građana pokazao kao organizovan, funkcionalan, operativan i sposoban da odgovori ovom globalnom izazovu.

U Ministarstvu finansija Srbije u Beogradu je potpisan ugovor o prodaji Komercijalne banke Novoj ljubljanskoj banci (NLB).

Klinički centar Crne Gore je preventivno postavio šatore ispred Klinike za infektivne bolesti, i saopštio da je to učinjeno u sklopu pripreme za sprečavanje širenja korona virusa.

Njemačko austrijski koncern WTE / EVN obavijestio je Opštinu Budva da je spreman za međunarodnu arbitražu oko rješenja problema za tretman otpadnih voda, a predložio je tri mjesta arbitraže , osim Ženeve, pominju se i Pariz i Frankfurt.

U okviru realizacije projekta Food4Health (hrana za zdravlje), u toku je dogradnja zgrade Instituta za biologiju mora Univerziteta Crne Gore u ukupnoj površini od oko 260m2, za izgradnju moderne, kompletno opremljene laboratorije za inovativna istraživanja iz oblasti marikulture.

Turistička organizacija opštine Budva tokom četiri dana samostalnog nastupa na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se ove godine održao od 20. do 23. februara, uspješno je predstavila kompletnu turističku ponudu budvanske rivijere, prirodne ljepote, plaže, istorijske spomenike, događaje iz oblasti kulture, zabavne manifestacije, gastronomsku ponudu i smještajne kapacitete.

Centralna banka Crne Gore blokirala je račune 70 kompanija na zahtjve Uprave lokalnih javnih prihoda Opštine Budva. Duguju više od milion eura na ime poreza na nepokretnost.

Odbornički saziv budvanskog parlamenta moraće u utorak, treći put za redom, u proteklih mjesec da se sastane po hitnom postupku kako bi se otklonili problemi, u funkcionisanju lokalne administracije.

Turistička organizacija Budve objavila je odluku o izboru i otkupu budvanskih izvornih suvenira. Pogledajte koji su suveniri u pitanju.

Nagrada za turizam “Marko Polo” prepoznaje doprinos turističkih poslenika iz Centralne i Istočne Evrope (tj. turoperatora i turističkih agencija) za kreiranje „najboljeg zajedničkog turističkog proizvoda zemalja CIE“, kako bi predstavili naš region turistima iz NR Kine. Nagradu je ustanovilo 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, članica „17 + 1“ inicijative za turističku saradnju sa NR Kinom. Nagrada za turizam „Marko Polo“ dodjeljuje se na godišnjem nivou.

Opština Budva pokušava da preostali broj palmi na području grada održi u životu tretiranjem insekticidima. Juče je raspisan javni poziv za nabavku roba za hemijsko tretiranje palmi Endoterapijom (injektiranje stabala palme insekticidima), za šta je izdvojeno 14 hiljada eura. Broj palmi u Budvi je desetkovan , nakon što ih je uništio crveni surlaš.

Ministarstvo nauke objavljuje Konkurs za dodjelu nacionalne stipendije u okviru programa izgradnje kapaciteta za SEEIIST projekat.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1 135 eura i veća je za 3,4% u odnosu na IV kvartal 2018. godine, dok je za 1,2% veća u odnosu na III kvartal 2019. godine. To je objavila Uprava za statistiku - MONSTAT.

Trend rasta podrške sektoru ribarstva nastavljen je i u ovoj godini. U poređenju sa prošlom godinom podrška je povećana 44% na ukupno 2,24 miliona.

Turistička organizacija opštine Budva predstaviće samostalno destinaciju na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se ove godine održava od 20. do 23. februara, pod sloganom “Put pod noge”.

Projekat će lokalnom stanovništvu biti predstavljen naredne nedjelje

Dana 22.04.2020. godine se obilježava Dan planete zemlje, i tim povodom predsjednik Opštine Budva Marko Carević pozvao je sve mjesne zajednice u Budvi da predlože odgovarajuće lokacije za ozelenjavanje javnih površina.

Nakon završetka zemljanih radova i uklanjanja viška betonskih površina, te postavljanja vodovodne i telekomunikacione mrže u podnožju pješačke staze duž plaže Jaz, kako su kazali u Javnom preduzeću “Morsko dobro”ove sedmice su počeli radovi na njenom popločavanju. “Trenutno se poločava potez dug 380 metara od hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić, što ujedno predstavlja I fazu izgradnje staze.

Ostaje da se vidi da li će danas biti kvoruma i odbornički saziv budvanskog parlamenta usvojiti set pravnih i operativnih mjera, kojim su predviđeni postupci izvršne vlasti u rješavanju problema nastalih nakon što je inostrana kompanija WTE / EVN napustila postrojenje za tretman otpadnih voda u Bečićima.

Maslinari i ove godine imaju mogućnost da kroz Agrobudžet dobiju bespovratnu podršku u iznosu do 50 odsto investicije i da podignu nove maslinjake, revitalizuju postojeće, da nabave opremu, sisteme za navodnjavanje, podignu podzide u maslinjacima, čime značajno mogu unaprijediti svoju prooizvodnju.

Od danas važiće sledece, maksimalno dozvoljene, vrijednosti naftnih derivata:

Opština Budva raspisala je javni poziv za izbor izvršne službe koja će biti angažovana za potrebe Komunalne policije i inspekcije. za ovu javnu nabavku izdvojeno je stotinu hiljada eura.

Radovi na rekonstrukciji lokaliteta “Bijela vila”, jednog od najpopularnihih kupališta uz šetališta Pet Danca u samom centru Herceg Novog, danas su u potpunosti zavšeni.

Glavna gradska arhitektica Budve Ana Samardžić odbila je da da saglasnost na idejno rješenje budućeg devetospratnog luksuznog hotela sa pet zvjezdica, koji nikšićka

Opština Budva završila je izgradnju sportsko-rekreativnih terena u MZ Prijevor.

Služba za naplatu i obračun naknade za opremanje građevinskog zemljišta zaključila je tokom janura sedam ugovora sa investitorima ukupne vrijendosti 1.1 miliona eura. Najviše novca slilo se u opštinsku kasu na ime ugovora koji je zaključen sa investitorom koji gradi stambeno apartmanski kompleks u Bečićima čak 930 hiljada eura, dok ostalo je uglavnom riječ o manjim objektima.

Opština Budva raspisla je tender za izvođenja radova na sanaciji i modernizaciji gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva.

Francuska Agencija za upravljanje obalom (Conservatoire du Littoral) i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore sklopili su danas Memorandum o razumjevanju, koji će ojačati saradnju ovih institucija u razmjeni najbolje prakse i znanja, učešću u zajedničkim projektima i zajedničkim radom na podizanju svijesti javnosti o važnosti zaštite obale i priobalnih morskih područja radi višestruke koristi prirodne i kulturne baštine za društvo, privredu i životnu sredinu.

Direktorka budvanskog Doma zdravlja donijela je odluku o 24 časovnoj pripravnosti u Higijensko epidemiološkoj i tehničkoj službi Doma zdravlja. Kako se navodi pripravnost traje sve do prestanka opasnosti od epidemije koronavirusom nastaloju Kini.

Jedna od naruiniranijih prigradskih saobraćajnica - put Praskvica Čelobrdo biće rekonstruisan. Opština je za ovu investiciju izdvojila 50 hiljada eura, a kako je na opštinskom sajtu, kompanija " Asfalt beton gradnja" DOO Podgorica dostavila je najpovoljniju ponudu.

"Najjači motivi za boravak u Budvi su odmor i relaksacija, zabava i aktivnost, prirodne ljepote, nova iskustva, gastronomija i kultura.

UNWTO Academy i Amadeus Masterclass „Podaci za bolje planiranje i upravljanje u turizmu“ (Data for better tourism planning and management)

Nacrtom nove Odlukom o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta od danas je na javnoj raspravi. Novim rješenjm predviđeno je da komunalije za stanogradnju u Budvi u njenom najatraktivnijem dijelu budu upola veće, pa za kvadrata novo izugrađenog apartmana, stana ili kuće, uz samo more – u takozvanoj ekskluzivnoj građevinskoj zoni od Jaza do Buljarice moraće se izdvojiti nevjerovatnih 387 eura, čak stotinu eura više od trenutno važeće cijene

Sekretarijat za društvene djelatnosti obavještava mlade uzrasta od 15-30 godina, organe lokalne uprave, organe državne uprave, nevladine organizacije, studenske i učeničke parlamente i druga pravna lica koja se bave omladinskim radom, da Omladinski klub Opštine Budva mogu koristiti bez naknade radnim danima u terminu od 12-20 časova, radi održavanja radionica, seminara, edukacija, sastanaka i slično, koje se organizuju u cilju podsticanja i unapređenja razvoja omladinske politike, omladinskog rada, praćenja i evaluacije lokalnog akcionog plana za mlade, jačanja saradnje i unapređenja položaja mladih i sprovođenja omladinskih aktivnosti.

Nakon finalne selekcije, koju svaki put vrši upravo ova renomirana svjetska naučnoistraživačka institucija, odabrani su sledeći studenti: Danilo Petričević, III godina ETF-a (Elektronika, telekomunikacije i računarstvo), Maja Kuzmanović sa specijalističkih studija fizike na PMF-u, Vuk Jovović, III godina PMF-a (Matematika i računarske nauke) i Maja Vujisić sa specijalističkih studija ETF-a (Energetika i automatika).

Turistička organizacija Budve zaključila je ugovor sa beogradskom firmom "Strawberry energy" za nabavku solarnih - turističkih klupa.

Saobraćaj na trajektnoj liniji Kamenari - Lepetane privremeno je obustavljen.

Zbog neodložnih radova na mreži, pojedni potrošači na potezu od Miločera do Kamenova neće danas imati vodu sjutra od 09:00 do 15:00 čaosva. To je saopšteno iz budvanskog Vodovoda.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donirao je svoju trinaestu po redu platu za svetosavske paketiće koji su darovani djeci na Svetosavskoj akademiji koja se održala u Budvi 27. januara.

Ministar prosvjete dr Damir Šehović razriješio je direktoricu Druge osnovne škole iz Budve, Zoricu Stanković.

Programom uređenja prostora opštine Budva ove godine predviđeno je da se izgradi nova sala za fizičko SMŠ "Danilo Kiš", kao i vrtić u Dubovici. Upravo ovim dvijema stavkama dopunjen je proram uređenja prostora na zahtjev Crnogorske, što je većinom glasova prihvatio lokalni parlament.

Vlada Crne Gore  dala je saglasnost Opštini Budva da preuzme u svoje vlasništvo zelenu parcelu u srcu grada od 2.947 kvadrata, a da zauzvrat tivatskoj kompaniji "Velja Voda Lux" koja je vlasnik zemlje, ustupi 4.891 kvadrata poslovno - stambenog prostora u kompoleksu TQ Plaza. Vlada je na sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, uoči nove godine razmotrila i prihvatila predlog Ministarstva finanisija koje je prethodno dalo saglasnost da se izvrši jedna od najvećih transakcija nekretnina vrijedna više od šest milion eura.

Javno preduzeće "Morsko dobro" prijavilo je nelegalnu gradnju na desnoj obali rijeke Bojane.

Uslovi za prijavljivanje su promijenjeni tako da uključuju sve srednjoškolce rođene u periodu 22.07.2001 – 22. 06. 2004.

Fakultet za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore  je pripremio Strategiju razvoja koja definiše razvojne prioritete fakulteta do 2024. godine sa posebnim fokusom na dalje unapređenje nastavnog procesa i naučnoistraživačkih kapaciteta.

Montenegroberza je objavila da će akcije kompanije Sveti Stefan hoteli AD Budva (tržišni simbol: SSHO) u danas biti uključene na Slobodno tržište berze.

'Ova epidemija sada predstavlja globalnu opasnost'

Morsko dobro prijavilo je nadležnoj inspekciji nelegalnu gradnju u Čanju.

Opština Budva doniraće platnu karticu za gorivo u mjesečnom iznosu od po 300 eura budvanskom Centru bezbjednosti, kao jedan vid saradnje u stvaranju “kvalitetnog i bezbjednosnog ambijenta i imovinske sigurnosti svih građana”. To se navodi u odluci koju je potpisao gradonačelnik Marko Bato Carević.

Vlada Crne Gore juče je ovlastila Ministarstvo zdravlja da sa reprezentativnim Sindikatima zdravstva potpiše Izmjene Granskog kolektivnog ugovora za zdravstvenu djelatnost.

Iz Opštine Budva je stiglo sledeće saopštenje: Molimo stanovnike Rafailovića da uklone svoja vozila sa ulične mreže danas, sjutra i u subotu, kako bi se omogućilo nesmetano izvođenje asfalterskih radova

Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore povezaće svoje studente sa crnogorskim pomorskim kompanijama i agencijama za ukrcaj pomoraca kroz Projekat Dani plave karijere, najavio je dekan ovog fakulteta prof. dr Špiro Ivošević, u razgovoru o aktivnostima i planovima Fakulteta za 2020. godinu.

Kako bi rad lokalnog parlamenta bio što transparentniji, a predstavnicima nevladinog sektora bilo omogućeno da aktivnp učestvuju, Skupština opštine je raspisala javni poziv.

Zbog kvara na cjevovodu –pojedini potrošači u naselju Babin do u Budvi, trenutno nemaju vodu.

Opštinsko preduzeće “Mediteran reklame”, kojim upravlja kadar URA Blažo Radjenović, oblijepilo je reklamne prostore kojim gazduje na udarnim mjestima u gradu sa čestitkom reprezentativcima Crne Gore na osvojenoj bronzi na Evropskom prvenstvu u Madjarskoj.

Kanal pored novog stambenog kompleksa na mjestu nekadašnje gradske pekare jutros je zatrpan. Mještani su obavijestili naš portal da bager je zatrpao kanal. Oni su pozvali Opštinu da hitno reaguje.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je preko izabranog ponuđača, preduzeća “Đokić group”iz Bara počelo radove na sanaciji jedne od najpopularnijih plaža u Herceg Novom – plaže “Bijela Vila” na Škveru (poznata kao bivša plaža “Boka”).

“Krizni porez uveden je u januaru 2013. godine kao privremena mjera za sanaciju deficita Budžeta koja je trebalo da traje svega godinu dana.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana močvarnih staništa, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Opština Tivat, u ponedeljak 03. februara 2020. godine, će organizovati projekciju edukativno-porodičnog filma “Raširi krila” francuskog reditelja i scenariste Nikolasa Vainera u Centru za kulturu Tivat, sa početkom u 11:00 časova.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore pozvalo je sve zainteresovane ponuđače da podnesu ponude za dodjeljivanje koncesije za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos sistema žičare od lokaliteta Dub u Opštini Kotor do lokaliteta Kuk na Lovćenu na teritoriji Prijestonice Cetinje.

Nakon obavještenja prispjelog od nadležnih zdravstvenih službi sa teritorije opštine Budva, epidemiološke ekipe Instituta za javno zdravlje Crne Gore zajedno sa zdravstveno sanitarnom inspekcijom i lokalnom epidemiološkom službom izvršile su epidemiološko istraživanje sumnje na infekciju novim koronavirusom kod troje turista iz Kine koji su prijavili određene respiratorne tegobe.

Turistička organizacija Budve zaključila je ugovor sa podgoričkom agencijom DAA Montenegro kojoj je povjerila izradu "Gastro vodiča".

Opština Budva raskinula je ugovor sa kompanijom Sun invest kojoj je bio povjeren stručni nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji kružnog toka kod Autobuske stanice u Petrovcu.

Ekipe gradskog Vodovoda su na terenu zbog havarije na glavnoj cijevi u Kamenovu.

Predstavnici Kongresnog biroa pri Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore prethodna dva dana učestvovali su na specijalizovanom događaju kongresne industrije “Conventa”, koji se održava 22. i 23. januara u Ljubljani.

Sekretarijat za komunalno - stambene poslove je u sklopu svojih redovnih radnih aktivnosti započeo postavljanje novih i obnovu starih usporivača brzine na teritorije opštine Budva.

Nakon završetka zemljanih radova i uklanjanja viška betonskih površina, te postavljanja vodovodne i telekomunikacione mrže u podnožju pješačke staze duž plaže Jaz, ove sedmice su počeli radovi na njenom popločavanju. Trenutno se poločava potez dug 380 metara od hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić, što ujedno predstavlja I fazu izgradnje staze.

Više hiljada građana večeras je bilo u litiji od crkve Sveta Trojica do crkve Sveta Petka. Nakon molebana litija je prošla ulicama, predvodili su je sveštenstvo Mitropolije crnogorsko primorske, u njoj je bio gradonačelnik Marko Carević

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite počeće danas. To je saopštili Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava uređeni su Zakonom o eksplozivnim materijama. Ovo pitanje je usklađeno sa propisima i standardima Evropske unije iz ove oblasti.

Sekretarijat za zaštitu imovine Opštine Budva podnio je tužbu Upravnom sudu protiv rješenja Ministarstva održivog razvoja – Direktorata Glvanog državnog arhitekte, kojim je data saglasnost saglasnost turskoj kompaniji „Mia investments“ da gradi hotel sa pet zvjezdica sa aprtmanima za tržište „Mia Budva“ - dvije kule od po 15 i 16 spratova na prostoru ispred Jadreanskog sajama.

Hotelska grupa Budvanska rivijera predstavlja svoju ponudu na Sajmu turizma u Štutgartu koji se održava od 11. do 19. januara. Zemlja partner je Crna Gora

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević traži zakazivanje sjednice SO Budva po hitnom postupku sa predlogom donošenja deklaracije za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspislao je tender za NABAVKU I UGRADNJU OPREME ZA OBILJEŽAVANJE USAMLJENE OPASNOSTI NA MORU U BUDVI NA LOKACIJI RT GALIOLA NA JUGOISTOČNOJ STRANI OSTRVA SVETI NIKOLA. Javno preduzeće izdvojilo je 20 hiljada eura. Na ovom rtu u protekloj deceniji nasukalo se više jahti.

Izvršenim obilaskom zone morskog dobra na teritoriji opštine Budva, konstatovane su sledeće nepravilnosti:

Turistička organizacija Budve izdvojila je 13.200 eura za novogodišnju jelku i ukrase kojima je ukrašen starogradski trg.

Ministarstvo nauke produžilo je rok za prijavljivanje na Konkurs „Studentska ljetnja škola CERN 2020“ zaključno sa 27. januarom

Sprejom ispisan telefon na šetališnoj stazi koja vodi ka plaži "Mogren I", jedan od je destine slučajeva koje vlasnici raznih turističkih agencija, trgovačkih radnji, uslužnih djelatnosti, koriste javne površine i mjesta koja za tu nijesu predviđena za reklamu.

Javno preduzeće "Morsko dobro" raspisalo je uoči Nove godine javni poziv za javno nadmetanje za zakup pristaništa i privezišta na području budvanske opštine.

Njemačko - austrijski koncern WTE / EVN napustiće upravljanje postrojenjem za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice krajem janura, iako su prvobitno u svome ultimatumu naveli da će to učiniti poslednjeg dana 2019. Oni su obavijestili Opštinu da će „spakovati kofere“ 31. januara, kada će kolektor prepustiti lokalnoj upravi.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma ( MORT) dalo je uoči Nove godine saglasnost turskoj kompaniji „Mia investments“ da gradi hotel sa pet zvjezdica „Mia Budva“ - dvije kule od po 15 i 16 spratova na parceli od 8.500 kvadrata ispred Jadranskog sajama.

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević čestitao je svim pravoslavnim vjernicima Badnji dan i Božić.

Na samo stotinu metara udaljenosti i sat i po razlike vjernici Mitropolije crnogorske primorske SPC i Crnogorske pravoslavne crkve, večeras će unutar i ispred Staroga grada naložiti badnjake. Mitropolija crnogorsko primorska organizuje loženje Badnjaka u Budvi u 17 časova ispred crkve Sveta Trojica u Starom gradu, dok Crnogorska pravoslavna crkva organizuje loženje badnjaka u 18:30 časova ispred zidina Staroga grada. Kao i svih prethodnih godinama, policija je uvijek obezbjeđivala skup vjernika CPC.

Jak vjetar isprva je poremetio danas želju svih onih koji su namjeravali da uživaju u klizalištu koje je postavljeno na gradskom trgu ispod bedema, ali ipak najmlađi nisu izdržali i popeli se na klizaljke

Ubedljivo najprodavanija roba od danas svakako su badnjaci.

Sporazumom o smanjenju cijena usluga rominga u regionu Zapadnog Balkana nije predviđeno nikakvo dodatno snižavanje cijena počev od 1. januara 2020. godine kako je, prema navodima nekih medija u regionu, saopšteno od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Naime, sporazum predviđa drugu fazu snižavanja cijena dolaznih poziva i prenosa podataka počev od 1. jula 2020. godine, a zatim i potpuno ukidanje roming naknada u regionu počev od 1. jula 2021. godine.

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva za 12 mjeseci naplatila je nevjerovatnih 3.8 miliona eura na ime boravišne takse i time premašila za sto hiljada eura rekord koji je postignut prošle godine.

„Crnu Goru u 2019. posjetilo je 2,6 miliona turista, ostvarili smo 14,5 miliona noćenja, a naš prihod od inostranih i domaćih gostiju iznosiće 1,1 milijardu eura, što je zaista puno argumenata da kažemo da je ovo najbolja turistička godina u istoriji Crne Gore“, saopštio je uoči NOve godine predsjednik Vlade Duško Marković

Da je Budva kraljica novogodišnjih dočeka, svjedoče i fotografije grada iz vazduha - sve sija i puno je posjetilaca željnih provoda. Foto: Jugoslav Belada

Predsjednik Opštine Budva donirao je svoju dvanaestu po redu zaradu Danijeli Vojvodić, majci dvoje maloljetnih djevojčica.

Raskopane ulice dočekale su turiste u Petrovcu. Mještani su proslijedili fotografije na kojima se vidi da se ne izvode radovi , te da se iz Petrovca šalje ružna slika.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i direktor Instituta za biologiju mora iz Kotora Mirko Đurović potpisali su danas Sporazum o finansiranju uređenja dijela obale ispred budućeg javnog akvarijuma.

Jak vjetar pomjerio je kontejner za papirni otpad koji je udario u parkirani automobil kod zgrade nekadašnjeg RG, pričinjena je šteta.

Na reciklažu poslato 14 tona odnosno 700.000 komada plastike

Petodnevni program prilagođen najrazličitijim muzičkim ukusima i svim generacijama, najzvučnija muzička imena u regionu, spektakularna bina, najprestižniji zvučni sistem na svijetu, vrhunska produkcija i sunčano vrijeme najavljuju da će Budva i ove godine opravdati epitet najatraktivnije destinacije tokom novogodišnjih praznika!

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je zaključilo ugovor sa d.o.o. „Civil Engineer“ iz Podgorice za projektovanje II faze šeatlišta duž budvanske plaže Jaz.

Iz Skupštinske službe obajveštavaju da održavanje odložene 29. sjednice zakazano za ponedeljak, 30. decembar 2019. godine sa početkom u 09.30 časova

Pripadnici Centra bezbjednosti Budva okačili su reklamu na bilbordu kod gradske Pošte i napravili flajere kako bi skrenuli pažnju djeci i roditeljima na moguće posljedice koje prijete pri korišćenju pirotehničkih sredstava.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je zaključilo ugovor sa d.o.o. „Civil Engineer“ iz Podgorice za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom.

Na svečan i možda najljepši način u Budvi je juče započeo raznovrstan muzički i zabavni program koji je Turistička organizacija opštine Budva pripremila za svoje goste i sugrađane tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Opština Budva raspisala je javni poziv za izbor ponuđača za izradu tehničke dokumentacije za iluminaciju bedema Starog Grada Budve. Za ovu namjenu iz budžeta je izdvojeno je 14 hiljada eura. jedna od zahtjeva Mjesne zajednice "Stari grad" je da iluminaciija bude postvaljena i na dijelu bedema ka moru, te da bi na taj način Stari grada dobio na još većoj atraktivnosti.

Kancelarija za evropske integracije i saradnju Opštine Budva učestvovala je u sprovođenju ankete u SMŠ “Danilo Kiš” o interesovanju mladih za korišćenje usluga rentiranja bicikala.

Centralna bina na kojoj će nastupati muzičke zvijezde tokom petodnevnog novogodišnjeg programa koji organizuje Turistička organizacija Budve, montira se ispred starogradskih bedema.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom urediće prostor na glavnom gradskom šetalištu gdje su do skoro bile diskoteke na otvorenom.

Odbornički saziv lokalnog parlamenta izjasniće se u petak o predlogu da se stavi van snage dogovor koji je prije četiri godine bivša gradska uprava zaključila sa kompanijom "Atlas invest " odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

„Vaša širina duha i blistav um, koje vam je znanje donijelo, biće iskra koja će rasplamsavati vatre narednih generacija. Od vaše iskre razgorjeće se baklja znanja, i ostaćete upamćeni kod onih koji će je sjutra preuzeti. Tako će još jednom vaša pregnuća prevazići jedan životni vijek. I tako ćete vi, iako ste suviše skromni da to vidite, ostaviti novi trag u vremenu i postati nova svijetla tačka naše istorije“, poručio je danas ministar prosvjete dr Damir Šehović na dodjeli 526 nagrada najboljim đacima i nastavnicima iz Fonda za kvalitet i talente. Nagrade je, pored ministra Šehovića, dodijelio i prof. dr Ljubiša Sanković, potpredsjednik CANU, koji je bio na čelu komisije za dodjelu nagrada, ali i Đorđe Borozan, predsjednik Nacionalnog savjeta za obrazovanje.

Opština Budva zakjlučiće ugovor sa podrgoričkom firmom "Incom" koja je prvorangirana na tenderu za izbor najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju krova petrovačke Osnovne škole "Mirko Srzentić".

GNSS permanentna stanica DGOR00MNE zvanično je od 15. 12. 2019. godine, uvrštena u EUREF mrežu.​ Dobili smo našu “tačku” na evropskoj mapi EUREF Permanent GNSS Network i prešli sa liste predloženih u listu aktivnih stanica ove mreže. Procedura pridruženja je počela 10. aprila 2019. godine.

Opština Budva raspisala je javni poziv za izbor ponuđača za izradu digitalnog ortofoto snimka, 3D modeliranje putem zračne i terestičke fotogrametrije bedema Starog Grada Budve. Za ovu namjenu izdvojeno je 14 hiljada eura.

Vlada Crne Gore objavila je pet mitova o predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Podsjećamo da se usvajanju zakona oštro protivi Mitropolija crngoorsko primorska i većina opocinih stranak, koje smatraju da se time otimanju svetinje.

"Razmjere demografskog kolapsa u obrazovnom sistemu možda ipak najbolje predočava podatak prema kojemu je iz hrvatskih učionica u proteklih šest godina, to jest od školske godine 2013./2014. (od koje MZO vodi podatke) do aktuelne 2019./2020. ‘nestalo’ gotovo 50 hiljada učenika (47.835) tako da danas imaju gotovo deset posto učeničke populacije manje (-9,39 posto) nego prije šest godina. Gotovo sve županije, izuzev Istarske koja je na nuli te Grada Zagreba koji je broj učenika u tome razdoblju povećao za skromnih 298, bilježe pad broja đaka.

Vlada je juče usvojila Informaciju o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje bulevara i cjevovoda regionalnog vodovodnog sistema na dionici Jaz – Aerodrom Tivat. Kolika je važnost izgradnje bulevara, najbolje svjedoče fotografije od juče, kada je put između Budve i Tivta bio paralisan usljed jakih padavina.

Ministarstvo finansija je saopštio da je Vlada na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o aktiviranju Državne garancije u iznosu od 29.250.000 eura izdate u korist njemačko-austrijskog privrednog društva WTE Wassertechnik GmbH i EVN grupa, da će Vlada izvršiti obavezu, ali i da je zadužila Zaštitnika državnih interesa da podnese krivične prijave protiv odgovornih za nanošenje štete državi Crnoj Gori i Opštini Budva.

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za novembar 2019. godine iznosila je 646,9 eura- saopštio je MONSTAT.

Hotelska kompanija „Belvi hotels group“ podnijela je tužbu Privrednom sudu protiv njemačke firme "WTE otpadne vode", koja gazduje postrojenjem za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice, zatraživši odštetu od 20 hiljada eura zbog velikog ekološkog incidenta koji se dogodio u jeku sezone, kada su fekalije preplavile šetalište ispred njihovog hotela „Iberostar Belvi“. Kao drugotužena je Opština Budva, a trećetužena je Država Crna Gora.

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević dobio je poziv da prisustvuje 68. Nacionalnom molitvenom doručku, koji će biti održan 6. februara u Vašingtonu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Opština Budva sprovodi #DYNAMOB 2.0 čiji je jedan od osnovnih ciljeva promovisanje korišćenja biciklističkog prevoza na teritorji opštine.

Opština Budva predvidjela je naredne godine da za odvoz mulja iz postrojenja za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice, izdvoji čak 1.4 miliona eura.

Zbog havarije na glavnoj cijevi na šetalištu u Petrovcu , jedan dio potrošača, neće imati danas vodu.

Oštećeni zidovi, malter pada, gomile smeća i raznog otpada, izmet od pacova i i ostalih životinja po namještaju, polomljeni prozori, stari pokvareni kompjuter, polomljeni kancelarijski sto, neupotrebljiv toalet, prizor je na koji su prije pola godine naišli članovi novog Savjeta Mjesne zajednice, kada su ušli u jednu od najljepših zgrada u Starom gradu, koja je u vlasništvu Opštine Budva.

Ploča koja je svjedočila o velikoj jugoslovenskoj solidarnosti na obnovi budvanskog Staroga grada, koji je bio potpuno porušen prije četiri decenije u razornom zemljotresu 1979., na incijativu Mjesne zajednice „ Stari grad“ obnovljena je i postavljenja na vidnom mjestu, kao svjedok jednog vremena.

Karijerni centar Univerziteta Crne Gore raspisuje Nagradni konkurs za najbolju startap ideju studenata Univerziteta Crne Gore.

Opština objavila listu studenata koji ispunjavaju uslove za stipendiju

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević sazvao je hitnu konferenciju za štampu povodom najave njemačke kompanije WTE-EVN da će napustiti postrojenja za tretman otpadnih voda u Vještici i aktivirati dvije garancije: jedne date od strane Vlade i jedne date od strane prethodnog opštinskog rukovodstva koja nije prošla skupštinsku proceduru, dok je treća garancija WTE prema Opštini Budva za kvalitet izvedenih radova prestala da važi 2014. godine i sad je nenaplativa.

U trećem kvartalu 2019. u Crnoj Gori, aktivnog stanovništva bilo je 299,9 hiljada od kojih je 254,2 hiljade ili 84,8% zaposlenih i 45,7 hiljada ili 15,2% nezaposlenih lica. Neaktivno stanovništvo čini 199,9 hiljada lica. To je objavio MONSTAT pozivajući se na anketu koju je uradio.

Problem prokišnjavanja u holovima i učiniocama Srednje mješovite škole „ Danilo Kiš“ potpuno je riješen, nakon što je izvršena kompletna sanacija krovnih površina. Ovo je bio jedan od velikih problema sa kojim se srednja škola ustanova suočavala godinama unazad.

Gradonačelnik Marko Bato Carević zakazao je za danas u 11 časova koalicioni sastanak na kome bi trebalo da se predstavnici vladajuće koalicije dogovore na koji način će odgovoriti na najnoviju ucjenu njemačko austrijske kompanije WTE / EVN koja je saopštila da će aktivirati garanciju Vlade Crne Gore od 29 miliona eura i napustiti do kraja mjeseca upravljanje postrojenjem za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice.

U Programu uređenja prostora za narednu godinu nalaze se i govoto "nesvakidašnji" projekti, poput panoramskog lifta od Prijevora i Seoca do plaže Jaz. Naime, za narednu godinu predviđeno je da se izdvoji pet hiljada eura za izradu projekta.

Iako je još prilikom promocije novogodišnjeg programa ispred zidina Staroga prije 20 - taka dan obećano da će biti objavljeni ugovori sa muzičkim zvijezdama, Turistička organizacija na svome sajtu još nije objavila koliko iznose honorari angažovanih pjevača i DJ-eva.

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite počeće danas. To je saopšteno iz Ministarstva rada.

Puzavica ostavila trag na kaleti u Turističkom naselju ”Slovenska plaža”

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore opredjeljuje 1.3 miliona eura lokalnim komunalnim preduzećima za održavanje nezakupljenih djelova obale u 2020. godini.

Zgrada Opštine Budva imaće i alternativno rješenje u slučaju nestanka električne energije - dizel električni agregat.

Predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović zakazao je za 27. decembar sjednicu lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu je jedna od ključnih odluka od koje zavisi funkcionisanje loklane uprave - budžet za 2020.

Opština Budva raspisla je juče javni poziv za nabavku 20 laptop računara, za šta je opredijeljeno 14.950 eura. U pozivu se ne navodi za čpije je potreba ova javna nabavka, ali je precizno napomenuto da se traži 15 računara sa sledećim karateristikama:

Vlada je juče utvrdila Predlog zakona o životnom partnerstvu lica istog pola kojim se uređuju: zajednica života dva lica istog pola, zaključenje i prestanak životnog partnerstva, vođenje registra o životnom partnerstvu i postupci nadležnih organa u vezi sa zaključenjem i prestankom životnog partnerstva.

U Omladinskom klubu Budva (TQ Plaza) održano je predavanje s radionicom pod nazivom „Diznijevi animirani filmovi – reprezentencija rodnih uloga i problematika multikulturalizma”. Predavanje je održala Milica Stanić Radonjić, dipl. socijalna radnica i master komunikološkinja, a u organizaciji Omladinskog kluba Budva i Društva za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca.

Opština Budva, odnosno njen Sekretarijat za investicije planira da naredne godine izgradi hidrostanicu lazi, za bolje snabdijevanje ovog budvanskog naselja. za ovaj projekta Opština je programa uređenja prostora za 2020. predvijedjela 468 hiljada eura.

Evropski istraživački savjet dodjeljuje više od 600 miliona eura vrhunskim evropskim istraživačima – novi poziv otvoren do 04. februara 2020. godine

Naselje Gospoština iznad hotela " Avala" jedno od najatraktivnijih gradskih lokaliteta, sada je napokon dobilo i svoju Mjesnu zajednicu. Mještani su se organizovali , okupili oko ideje da se formira Mjesna zajednica, kako bi rješavali nagomilane problemi, koji decenijama unazad tište stanovnike ovoga naselja nadomak Staroga grada.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Skijališta Crne Gore, povodom svečanog otvaranja zimske turističke sezone, organizuje “Winter opening 2019/20” na ski centru Kolašin 1600. Svečano otvaranje će se održati 14. decembra u okviru kojeg će biti organizovan koncert regionalne muzičke zvijezde Indire Forze ex COLONIA, kao i nastup DJ-a Vlada Božovića.

Centar bezbjednosti Budva pozvao je građane, predstavnike loklane uprave i institucija na što jaču saradnju u rješavanju svih problema, kako bi Budva bila još bezbjednija destinacija.

Početne aktivnosti na projektu Food4Health, predstavljene su na Univerzitetu Crne Gore, u organizaciji Instituta za biologiju mora i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

Turistička organizacija opštine Budva prvi put organizuje dodjelu godišnjih nagrada sa ciljem unapređenja kvaliteta usluga, razvijanja gostoprimstva, razvijanja i unapređenja dobrih odnosa među turističkim poslenicima, podizanja turističke kulture i razvoja turističke ponude grada Budve. 

I NAGRADA - DERBY DELLA MADONNINA INTER-MILAN ++ nezaboravnih 7 dana u Milanu (smještaj i avionski prevoz uključeni). Božović Kristijan

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je sinoć nagradu “Wild Beauty Award 2019” za najbolji hotel hotelu “Iberostar Heritage Grand Perast”.

Zajedničkom akcijom inspektora urbanističko-građevinske inspekcije i inspektora Uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju policije spriječeno je bespravno izvođenje građevinskih radova na dva lokaliteta u Ulcinju. U pitanju je bespravna nadogradnja postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Milutinovića u naselju Pinješ 2, kao i izgradnja bespravnog objekta na prostoru maslinade Bašbuljuk.

U Omladinskom klubu Budva (TQ Plaza) večeras u 18 časova biće održano predavanje s radionicom pod nazivom „Diznijevi animirani filmovi – reprezentencija rodnih uloga i problematika multikulturalizma”. Predavanje će održati Milica Stanić Radonjić, dipl. socijalna radnica i master komunikološkinja, a u organizaciji Omladinskog kluba Budva i Društva za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca. Ulaz je slobodan.

Savjet za konkurentnost razmotrio je na juče održanoj IX sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, više dokumenata iz oblasti digitalizacije i snažno podržao Inicijativu privrednih udruženja za formiranje koordinacionog i savjetodavnog tijela za digitalnu transformaciju.

Nagradu “Drobni pijesak“ za najboljeg paštrovskog studenta u 2019. godini osvojila Anđela Radović iz Reževića. To je saopšteno iz Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak”

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva zaključno za prvih 11 mjeseci naplatila je nevjerovatnih 3.7 miliona eura na ime boravišne takse i time premašila za sto hiljada eura rekord koji je postignut prošle godine .

Opština Budva naredne godine planira izgradnju ulice S4- 4 u naselju Boreti, čime će biti riješen saobraćajni problem u ovom naselju. Sekretarijat za investicije je za realizaciju ovog infrastrukturnog projekta predvidio 312 hiljada eura.

Glavna gradska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost hotelskoj kompaniji "Montenegro stars hotels group" na idejno rješenje rekonstrukcije njihovog bečićkog hotela "Montenegro".

Turistička organizacija Opštine Budva, povodom predstojećih novogodišnjih praznika, danas je organizovala konferenciju za novinare u beogradskom hotelu "Majestic", u okviru koje su svoje programe predstavili i hoteli: "Palas", "Splendid", "Melia" i "Falkensteiner". U ime grada domaćina prisutne predstavnike brojnih medijskih kuća pozdravio je Krsto Radović, predsjednik SO Budva. Dobrodošlicu u "grad najbolje zabave u regionu" poželjela je Maja Liješević, direktorka TO Budva. Najveću pažnju novinara i fotoreportera i ovoga puta privukle su poznate muzičke zvijezde: Svetlana Ceca Ražnatović, Hari Varešanović, Lena Kovaćević, Neda Ukraden, Nevena Božović, Gula iz crnogorske grupe "Katapult" i sopranistkinja Marijana Šovran koja će nastupiti 1. januara na koncertu klasične muzike.

Sekretarijat za investicije planira da na trgu ispred Staroga grada napravi fontanu. To je jedan od najinteresantnijih projekata koji se nalazi u nacrtu Programu uređenja grada za 2020.

Vjetroeletrana bi trebalo da bude izgrađena i na Brajićima.

Kompanija Tradeunique još jednom je pokazala na koji način treba da bude ukrašen prostor u susret novogodišnjim praznicima.

Vlada je utvrdila Predlog zakona o pomorsko-agencijskoj djelatnosti kojim se uređuju uslovi za obavljanje ove djelatnosti koja obuhvata plovidbu brodova i njihovo iskorišćavanje, prihvat i otpremu brodova, brigu o putnicima i posadi, posredovanje pri zaključivanju ugovora o iskorišćavanju brodova, kupoprodaji, gradnji, konverziji, popravci brodova, osiguranju brodova i odgovornosti vlasnika broda, odnosno brodara i snabdijevanju brodova zalihama, kao i druga pitanja od značaja za obavljanje pomorsko-agencijske djelatnosti.

Osnivanje Komore medicinskih sestara, babica i tehničara, Ministarstvo zdravlja uvrstilo je u Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji se sada nalazi na javnoj raspravi. Osnivanjem Komore doprinijeće se poboljšanju uslova za obavljanje profesije, zaštiti profesionalnih interesa, unapređenju zdravstvene etike, a samim tim i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, najavio je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, otvarajući treću Regionalnu konferenciju medicinskih sestara i babica, koja se danas i sjutra održava u Podgorici.

Gradonačelnik Budve juče je zaključio ugovor sa konzorcijumom "Mikromont- Eurozox", kome su povjereni radovi na rekonstrukciji pedijatrijskog odjeljenja Doma zdravlja u Budvi.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donirao je svoju novembarsku zaradu gđ. Slađani Božović, samohranoj majci iz Budve.

Služba menadžera opštine Budva obezbijedila je Super senior program besplatnih kartica sa popustima. Projekat je ostvaren u saradnji sa Udruženjem penzionera Budva i velikim brojem privrednika sa teritorije naše opštine.

U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, odnosnoPravilnikom za sprovođenje postupka hitnih javnih nabavki, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je raspisalo poziv za hitne sanacije evidentiranih šteta na obalnoj infrastrukturi u zoni morskog dobra, koje će se sanirati odmah po prestanku vremenskih neprilika.

Glavna gradska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost na idejno rješenje dječjeg igrališta, koje u Petrovcu namjerava da gradi Sekretarijat za komunalno stambene poslove. Dječje igralište je predvidjeno da bude izgrafjeno kod osnovne škole.

„U skladu sa procedurama OECD-a danas saopštavamo rezultate PISA testiranja 2018. godine. Posebno nas raduje napredak iz matematičke pismenosti, bolji smo za 12 bodova, a statistički posmatrano bilježimo trend rasta od početka učešća u PISA testiranju za 31 bod. Rezultati iz naučne pismenosti su za nijansu bolji od prethodnog ciklusa. U ciklusu PISA 2018 godine fokus je bio na čitalačkoj pismenosti, gdje je novina bila uvođenje digitalnog čitanja. Neznatna razlika u rezultatima i na nivou OECD-a i na nivou Crne Gore u odnosu na prethodni ciklus je zenemarljiva upravo zbog uvođenja digitalnog čitanja, pa možemo reći da su rezultati iz čitalačke pismenosti na nivou prethodnog ciklusa. Takođe, i iz čitalačke pismenosti napredak je u odnosu na 2006. godinu 29 bodova“, saopštila je direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović.

Odluka Upravnog odbora JU "Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama teškoćama u razvoju", koji je većinog glasova za direktoricu ove javne ustanove izabrao Mariju Đurić, biće predmet ispitivanja. Ovom javnom ustanovanom do sada je kao vd upravljala Ivana Mihović.

Na nedavno završenom Konkursu za dizajn zaštitnih konstrukcija za očuvanje pješčanih dina na Velikoj plaži u Ulcinju (drvene ograde i pasarele) i Pozivu nevladinim organizacijama za dostavu predloga za dizajn, izradu i postavljanje umjetničkih instalacija od sakupljenog prirodnog i obrađenog drveta sa plaža, koje je, u okviru projekta “WELCOME” (WatEr LandsCapes sustainability thrOugh reuse of Marine littEr) a koji se finansira iz Programa “Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora” 2014-2020, objavilo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, nagrađeni su sledeći konkursni radovi i rješenja:”

Glavna gradska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost Sekretarijatu za komunalno stbene poslove na idejeno rješenje terena za sport i rekreaciju u Petrovcu.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, donio je odluku da Opština Budva opredjeljuje sredstva u iznosu od 10.000,00€ za pomoć Republici Albaniji uslijed vanredne situacije izazvane zemljotresima gdje je došlo do tragičnih gubitaka, kao i 10.000,00€ za pomoć Opštini Nevesinje za saniranje posljedica od razornog zemljotresa.

U subotu, 30.novembra, u bečićkom hotelu „Falkensteiner“, održana je tradicionalna svečanost Ladies' Night2019. u organizaciji Rotari kluba Budva. Svečanost je i ovoga puta bila posvećena druženju rotarijanaca i njihovih porodica sa prijateljima, ali i humanitarnom djelovanju u duhu nesebičnog služenja u Rotariju.

Predsjednik Opštine Budva prisustvovao je svečanosti povodom završetka radova na renoviranju i adaptaciji prostorija „Crvenog krsta” kao i retrospektivi najvažnijih programskih ostvarenja u okviru proslave Dana Crvenog krsta Crne Gore, u organizaciji budvanskog Crvenog krsta.

U protekle četiri godine u Opštoj bolnici Kotor realizovane su značajne investicije, a veliki doprinos tome dala je i Opština Budva svojim donacijama.

Sjednica Skupštine opštine , koja je zakazavina, pa zbog nedostatka kvoruma nekoliko puta prekidana, danas se nastavlja u 9 časova. Ostaje da se vidi da li će biti saglasja unutar vladajuće koalicije da sjednica bude privedena kraju.

Gradonačelnik Marko Carević sazvao je zborove gradjana mjesnih zajednica Petrovac, Sveti Stefan i Bečići kako bi bili izabrani novi sazivi. Pročitajte kada , gdje i koji je dnevni red:

Budvansko šetalište potpuno je uništeno, a pješačka promenada je pretvorena u saobraćajnicu. U to se uvjerila ekipa Primorskih novina koja je sinoć prošetala ovom najfrekventnijom pješačkom stazom. Nažalost, automobili saobraćaju, a betonske ploče su ruinirane na desetak mjesta

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je u Sarajevu bogat petodnevni novogodišnji program koji će se održati na gradskom trgu. Budva je već dvije decenije prepoznata kao regionalni centar novogodišnjih dešavanja, a to svakako namjerava i da ostane. 

Protest građana protiv devastacije Miločerskog parka  , kome će se odazvati predstavnici gotovo svih političkih partija budvanske vladajuće koalicije, biće održan danas ispred gradilišta budućeg hotela "Kraljčina plaža".

Vlada je juče usvojila Informaciju o kvalitativnim i kvantitativnim rezultatima ljetnje turističke sezone 2019. godine koja ukazuje da je ovogodišnja ljetnja turistička sezona nadmašila prošlogodišnju rekordnu i to za 10,97 odsto po broju turista, i za 7,30 odsto po broju noćenja. Poseban uspjeh predstavlja činjenica da je rekordna posjećenost zabilježena u predsezoni i postsezoni.

Opštinski Sekretarijat za investcije kao jedan od projekta koji će biti realizovan naredne godine, uvrstio je i rekonstrukciju podzemnog pješačkog prolaza kod nekadašnjih " Berkovića" do hotela " Park", za šta je Programom uređenja predviđeno 15.500 eura.

Kraljevina Norveška finansiraće sa 250.000 eura unapređenje infrastrukture u 16 lokalnih samouprava kroz javni poziv koji je objavljen u okviru projekta „Norveška za vas – Crna Gora“. Do 20. januara 2020. godine, opštine mogu dostaviti prijedloge za dodjelu bespovratnih sredstava, a koja mogu biti najviše 30.000 eura za projekte u jednoj opštini ili do 50.000 eura za međuopštinske projekte.

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni oglas za izbor po jednog kadeta/kadetkinju za obrazovanje na Pomorskoj i Vojnoj akademiji SAD i to u Anapolisu odnosno West Pointu, za studijsku 2020/2021. godinu.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore potpisalo je ugovor sa društvom “Đokić Group” d.o.o. iz Bara koje će, kao izabrani najpovoljniji ponuđač, izvršiti sanaciju i uređenje kupališta na lokalitetu „Bijela Vila“ u opštini Herceg Novi.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević učestvovaće na građanskom protestu za obustavljanje gradnje u Miločerskom parku, a protestu se pridružuju i odbornici Demokratskog fronta.

Sekretarijat za komunalno stambene poslove realizuje projekat izgradnje savremenih autobuskih stajališta na području Budve. Ekipa “ Primorskih novina” danas je na licu mjesta zatekla radnike podgoričkog preduzeća “Fidas “ koji betoniraju platoe kod kružnog toka , nadomak Starog grada gdje će biti izgradjena dva nova stajališta.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava korisnike lokacija u zoni morskog dobra koji nisu dostavili potrebnu dokumentaciju, uključujući i Zapisnik o inspekcijskom pregledu izdat od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma, Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje, Urbanističke-građevinske inspekcije, da su dužni da isto učine u najkraćem roku.

U petak 29.11.2019 u 10,00h zakazan je novi miran protest protiv sječe borova u Miločerskom parku kod prve kapije iz pravca Pržna ka Svetom Stefanu.

Crna Gora je jedna od prvih zemalja svijeta koja je, izradom smjernica, usaglasila okvir odgovora zdravstvenog sistema u slučajevima nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja djece i adolescenata. Ovo je danas saopšteno na konferenciji, koja je, u organizaciji Ministarstva zdravlja, Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, održana u Podgorici, a na kojoj su predstavljene Smjernice za postupanje pružalaca zdravstvenih usluga u cilju zaštite djece i adolecenata od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Osim u Podgorici, gdje je prezentacija održana za predstavnike domova zdravlja iz centralne regije, u utorak i srijedu biće organizovano predstavljane smjernica u Petrovcu i Beranama za zdravstvene ustanove na jugu u sjeveru Crne Gore.

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavila je turističku ponudu budvanske rivijere na 11. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, koji se održao od 22. do 24. novembra.

Projekat marine za superjahte i nautičkog naselja Porto Montenegra predstavljen je u prestižnom Mark’s Club-u u Londonu, a koncept ovog tradicionalnog događaja Porto Montenegra za britansko tržište je uvjek mjesto susreta poslovnih partnera ovog projekta, londonskih brokera, vlasnika stanova gdje se promovišu aktuelnosti iz jahting usluge i sadržaja tivatskog nautičkog naselja.

Snažan zemljotres magnitude 6,5 pogodio je sjevernu obalu Albanije u 03:54 sati po našem vremenu, a zatim u 7:10 časova. I ovog puta epicentar je bio u Albaniji, a prema informacijama Seizmološkog zavoda Crne Gore bio je jačine 6,5 Rihtera.

Ministarstvo za rad i socijalna pitanja Austrije uputilo je na razmatranje spisak nedostajućih profila za 2020. godinu, na osnovu koje je moguće dovesti stranu radnu snagu.

Kasa crnogorske metropole turizma naredne godine biće „teška“ 38.5 miliona eura, a najviše novca očekuje se da se ostvari od naplate poreza i komunalija, više od 20 miliona eura.

Rađenović: Blokiraćemo Pržno i Sveti Stefan ako se nastavi sa sječom borova i nelegalnom gradnjom

Radovi na izgradnji pasarele na jadranskoj magistrali u Rafailovićima kod turističkog biroa izvode se ovih dana intezivno, ali je Opština Budva predvidjela da će morati i naredne godine u završetak radova i potpuno opremanje ovog infrastrukturnog objekta izdvojiti 51 hiljadu eura.

Video sječe drveća u Miločerskom parku, koji se prvo pojavio na našem portalu, je napravio velik odijek u medijima.

Opština je započela čišćenje kanala u ulici 22. novembra, jedne od crnih tačaka, koja je bila ključni razlog što je prilikom većih padavina ova ulica pretvarana u jezero, a voda prodirala u garažu kompleksa “ TQ Plaza”.

Opština Budva za narednu godinu programom uređenja grada planirali su da za rekonstrukciju ključnih gradskih ulica - 22. novembra i mediteranske ulože čak 835 hiljada eura.

Iako je iz Turističke organizacije najavljeno da će ove godine prvi put biti objavljeni ugovori koji budu zaključivali za muzičkim zvjezdama koje će nastupati tokom petodnevnog novogodišnjeg programa na trgu ispred Staroga grada, na sajtu ove lokalne organizacije to još nije urađeno.

Opština Budva raspisala je javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača kome će povjeriti izvođenje radova na sanaciji oštećenja na kolovozu na lokalnim putevima u seoskom području i njihovo održavanje.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom Budve i turističkom privredom, predstavlja ponudu destinacije na specijalizovanom sajmu kongresne industrije „IBTM“ koji se održava od 19-21. novembra u Barseloni.

U okviru Radnog paketa WP T3 Projekta “WELCOME” (WatEr LandsCapes sustainability thrOugh reuse of Marine littEr) koji se finansira iz Programa “Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora” 2014-2020, Javno preduzeće za upravljanje morksim dobrom objavilo je Poziv nevladinim organizacijama za dostavu predloga za dizajn, izradu i postavljanje umjetničkih instalacija od sakupljenog i obrađenog drveta sa plaža broj: 0401-3760/1 od 11.10.2019. godine.

Gradonačelnik Marko Carević označiće sjutra početka rekonstrukcije pedijatrijskog odjeljenja Doma zdravlja Budva za šta je Opštiina izdvojila 20 hiljada eura.

Tivatska kompanija Projektor započela je čišćenje i sanaciju starogradskih bedema. Opština Budva izdvojila je 20 hiljada eura, a očekuje se da će radovi biti najkasnije završeni 20. decembra. Ova najveća spomenička dragocjenost Budve poslednji put su očišćeni prije deceniju i po. Proteklih godina bili su prepušteni sami sebi

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u III kvartalu 2019. godine iznosila je 1 122 eura i manja je za 2,4% u odnosu na III kvartal 2018. godine, dok je za 7,0% manja u odnosu na II kvartal 2019. godine. To su podaci koje je objavila Uprava za statistiku - MONSTAT.

Turska kompanija Mia investments ogradila je plac koji se formalno još vodi na firmu Safiro beach, čime je blokirala ulaz u dvije hale Jadranskog sajma.

Opština Budva privodi kraju rekonstrukciju atmosferske kanalizacije u Mediteranskoj ulici kod kompleksa solitera ICL inžinjering, gdje se prilikom malo jače kiše pravilo jezero i onemogućavalo saobraćanje.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik Vlade Republike Malte Džozef Muskata prisistvovaće danas svečanom otvaranju vjetroelektranu „Možura“.

U Beogradu je u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma, uz podršku Ambasade Crne Gore u Beogradu, održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni programi dočeka Nove godine u Crnoj Gori i ponuda za zimsku turističku sezonu.

Vlada je juče donijela Odluku o produženju koncesije za priređivanje posebnih igara na sreću u kazinu „Casino Royal Splendid“, na lokaciji hotel „Splendid“, Bečići bb i prihvatila Ugovor o koncesiji.

Plaža „Galija“ nadomak Svetog Stefana pretrpjela je veliku štetu nakon nevremena koje je proteklih dana pogodilo Crnogorsko primorje.

Dragi prijatelji, povodom osmog rodjendana TQ Plaza odlučila je da vas obraduje putovanjima koja se pamte:

Opština Budva na inicijativu menadžera grada Mila Božovića, uz saglasnost predsjednika Opštine Marka Bata Carevića zatražila je od Ministarstva održivog razvoja i turizma da joj izda saglasnost na idejeno rješenje kulturnig centra " Zadužbina Toma i Stane Luketić" koju namjerava da gradi na placu pored lokala Hemingvej, gdje se nekada nalazila porodična kuća ovog najvećeg budvanskog dobrotvora.

Opština Budva raspisala je juče javni poziv za izbor ponuđača kome će povjeriti radove na sanaciji klizišta na starom putu Budva- Kotor u mjestu Svinjište. Riječ je o putu preko brda Topliš, koji je naročito frenkventan tokom ljetnjih mjeseci, zbog izrazitih gužbi na magistralom putu Budva Kotor preko Žute grede. Upravo u mjestu Svinjišđte dio puta je potpuno urušen i pored intervencija proteklih godina, potrebno je izvršiti kompletnu sanaciju klizišta, kako bi se obezbijedila statika i rekonstruisano put.

Voda sa lokalnih vodoizvorišta, opet je za piće.

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u III kvartalu 2019. godine veća je za 31,4% u odnosu na isti kvartal prethodne godine, dok je za 5,7% veća u odnosu na II kvartal 2019. godine. To je juče soapšteno iz Uprave za statistiku - MONSTAT

U prethodna 24 časa službe zaštite i spašavanja nijesu imale intervencija vezanih za postojeću meteorološku situaciju. Izuzetak je Služba zaštite i spašavanja u Budvi, koja je crpila vodu iz nekoliko poplavljenih stambeno-poslovnih objekata i postavljala vreće s pijeskom, radi zaštite od plavljenja Starog grada, a iste aktivnosti sprovodi na Jazu, jer more prijeti da poplavi nekoliko domaćinstava.

Nevrijeme sinoć blokiralo Stari grad, a danas najavljuju još jače padavine. Pripadnici Službe zaštite i spasavanja i radnici Komunalnog preduzeća postavili su vreće sa pijeskom na vratima ka Brijegu od Budve

Hrvatski hidrografski institut objavio je kako je juče u 16 h na Jadranu izmjeren rekordni talas.

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore odražana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni programi dočeka Nove godine u Crnoj Gori.

Glavna gradska arhitektica odbila je zahtjev Sekretarijata za investicija da da saglasnost na idjeno rješenje kapele na Jazu, navodeći da nije nadležna. Imajući u vidu da se radi o lokalnom objektu od javnog interesa nadležan za davanje dozvole Sekretarijat za urbanizam.

Udruženje parking servisa Crne Gore, čiji članovi su resorna preduzeća iz Berana, Bijelog Polja, Nikšića, Podgorice, Budve, Herceg Novog, Ulcinja i Tivta, formirano je danas u Tivtu.

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, mjestimično sa kišom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Opština Budva za organizaciju javnog dočeka Nove godine ispred starogradskih bedema izdvojiće 30 hiljada eura, deset puta manje od iznosa koji je opredijelila Turistička organizacija Budve.

Opština Budva povjeriće posao nabavkje pumpi za postrojenje tretman otpadnih voda na Jazu konzoricijumu " Regeneracija DSD - Regeneracija", koji je na javnom pozivu dostavio najpovoljniju ponudu.

Od danas važe sledeće, maksimalno dozvoljene, vrijednosti naftnih derivata:

Uz samu istocnu svetostefansku plažu se vrši betoniranje, i napravljena je uska staza u samo plićaku. Fotografije poslao čitalac

Narodna biblioteka Budve u saradnji sa Cadmus Cineplex-om u povodu obilježavanja jubileja 70 godina crnogorske kinematografije organizuje izložbu plakata “70 godina Lovćen filma i Zeta filma”. Izložba plakata biće otvorena u holu Akademije znanja u ponedjeljak 11. novembra u 20 časova a nakon toga će o Lovćen filmu i Zeta filmu, dva kultna preduzeća za proizvodnju i distribuciju filmova, govoriti reditelj i direktor Crnogorske kinoteke - Andro Martinović.

Multifunkcionalni Kulturni centar „ Zaklada Toma i Stane Luketić“ biće izgrađena na parceli nadomak Staroga trada između nekadašnje Atlas banke“ i lokala „Hemingvej“, gdje se nekada nalazila kuća ovog najvećeg budvanskog filantrtopa. Idejno rješenje , kao poklon gradu, uradio je potomak, arhitekta Vladimir Luketić

Voda na lokalnim izvorištima ponovo je zamućena.

Svečana sjednica sa koktelom i večerom dobrodošlice povodom Dana opštine Budva 22. novembra biće organizovana u petrovačkom hotelu "Palas".

Voda sa lokalnih vodoizvorišta u Opštini Budva, od ovog trenutka je ponovo bistra i korisnici je mogu koristiti za piće.

Vlada je juče prihvatila Predlog za kandidovanje projekata na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

Budvanska kompanija “Zeta film” u većinskom vlasništvu nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunović gradnju luksuznog 12 - etažni kondo hotel sa kazinom nadomak Staroga grada, povjerio je građevinskoj kompaniji Bemax. Bemax je na svome sajtu objavio da je ugovor vrijedan tri miliona eura te da će izvoditi betonske i armirano betonske radove. Do sada je kako je navedeno urađeno 15 odsto planiranih , a radovi se svakodnevno izvode intezivno.

Turistička organizacija Budve zvanično će u petak predstaviti program javnog dočeka Nove godine koji tradicionalno organizuje na starogradskom trgu. Ostaje da se vidi da li će glavne zvijezde višednevnog novogodišnjeg programa biti legendarni Zdravko Čolić, koji treba da nastupi u novogodišnjoj noći, i folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović koja bi trebala goste da zabavlja 1. januara.

Službenici Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala su u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv lica M.I. (21) koji je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo računarska prevara na štetu M.K. iz Petrovca.

Budvanski Vodovod upozorio je da voda nije za piće, saopštenje prenosimo u cjelosti:

Opština Budva traži izvođača radova za renoviranje pedijatrijskog odjeljenja Doma zdravlja Budve, za šta je opredijelila 20 hiljada eura.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja počinje danas sa podjelom besplatnih zdravih obroka djeci u osnovnim školama, kroz Program voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole.

Sekretarijat za investicije zatražio je da im Opština Budva izda urbanističko tehničke uslove za izradu projektne dokumentacije za gradnju sportsko rekreativnog igrališta u Bečićima.

JU „Narodna biblioteka Budve“ u saradnji sa NVO „Eduteka“ od novembra organizuje besplatne radionice engleskog jezika: za djecu i za ugostitelje.

Predsjednik Opštine Marko Carević donirao je desetu platu sugrađaninu Iliji Šoljagi.

Turska kompanija „ Mia investments“ dostavila je glavnoj gradskoj arhitektici izmijenjeno idejno rješenje budućeg hotela sa pet zvjezdica" Mia Budva", koje namjerava da gradi na parceli ispred hala Jadranskog sajma. Riječ je o zemlji od 8.500 kvadrara uknjiženu na firmu "Safiro beach", koju potražuju bezuspješpno staromještanske porodice, a koja im je oteta prije pola vijeka.

Glavna gradska arhitektica odbila je zahtjev Javnog preduzeća Morsko dobro i korisnika za davanje saglasnosti na idejno rješenje valobrana u Rafailovićima, uz obrazloženje da nije nadležna. Imajući u vidu da je riječ složeni inžinjerski objekat, po zakonu, dozvolu kako je objašnjeno daje Ministarstvo održivog razvoja i turizma ( MORT)

U organizaciji Narodne biblioteke Budva i NVO Talas, u okviru programskih sadržaja za tekuću godinu, a u cilju očuvanja i afirmacije narodnog predanja i tradicije budvanskog kraja, u novembru i decemru 2019. biće organizovane radionice kreativnog pisanja na temu "Gumno - izvor narodnog govora budvanskog kraja". Radionice su namijenjene učenicima osnovnih škola, a vodiće ih prof. Zorica Joksimović utorkom u terminu od 17 do 20h. Kao i do sada, radionice će biti realizovane u prostoru čitaonice Narodne biblioteke, a planirana je i posjeta nekim od lokaliteta.

Izbor najboljih mentora „MENTOR AWARD 2019“, biće održana u ponedjeljak , kada će u u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana“,biti proglašeni najbolji mentori u Crnoj Gori.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore počelo je radove na uređenju i popločavanju postojeće pješačke staze u zaleđu plaže Jaz u Budvi.

U skladu sa Zakonom o ograničavanju upotrebe duvanskih i predviđenim izuzetkom od zabrane pušenja u zatvorenom prostoru, Vlada je donijela Odluku o visinu i načinu plaćanja naknade za upotrebu duvanskih proizvoda u kazinima.

Vlada je juče utvrdila Predlog zakona o pravima putnika u pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi s Izvještajem sa javne rasprave.

Sekretarijat za investicije Opštine Budva zatražio je od Ministarstva održivog razvoja da im izda urbanističko tehničke uslove za projektovanje i izgradnju vrtića, ambulante i ostalih sadržaja od javnog značaja u Bečićima.

Nesvakidašnje topli oktobar sa temperaturom mora od 23 stepena, kao i niže cijene u hotelima i privatnom smještaju u Budvu su dovele turiste sa svih strana svijeta željne uživanja u prirodnim ljepotama, ali i raznovrsnoj ponudi budvanskih ugostitelja.

Nakon zajedničke inicijative, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Parka prirode “Piva” za organizaciju uzajamnih posjeta djece školskog uzrasta u cilju upoznavanja zaštićenih područja Dinarskog luka, danas je posebni rezervat prirode “Tivatska solila” posjetilo 46 učenika i 3 nastavnika JU Obrazovnog centra iz Plužina, te zaposleni u Parku prirode "Piva".

Privremeni betonski kiosci na samom šetalištu ispred hala Jadranskog sajma nijesu porušeni, iako su “izbrisani” iz Programa privremenih objekata koji je donijela Opština Budva. Kiosci su ogradjeni dva metra visokom žičanom ogradom, što predstavlja ružnu sliku.

Izložba slika i crteža umjetnice Jelene Đokić, biće večeras u 19 časova otvorena u Galeriji “Marko K. Gregović” u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu. Kustos izložbe je Dragan Mijač Brile.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je, na juče održanoj sjednici, usvojio zahtjev za oslobađanje školarine dostavljen od Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore.

Prenosimo tekst iz njemačkog Spiegela:

Izvođač radova na izgradnji rampe za ulaz u more osoba sa invaliditetom na kupalištu ispred instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu uveden je ovog vikenda u posao, a radovi treba da budu završeni za 90 dana.

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić i glavni izvršni direktori svih poslovnih banaka potpisaće danas Sporazum o realizaciji kampanje „Nedjelja štednje“ koja se sprovodi povodom 31. oktobra – Svjetskog dana štednje. Svečano potpisivanje će biti obavljeno u Sali guvernera CBCG.

Opština Budva je prva opština u Crnoj Gori koja implementira projekat SUPER SENIOR KARTICA a koji za cilj ima poboljšanje standarda budvanskih penzionera. Super Senior kartice su posebne lojaliti kartice personalizovane na ime penzionera putem kojih će se svakom od njih omogućiti popusti i pogodnosti u različitim uslužnim djelatnostima. U kancelarijama Službe menadžera podijeljene su prve super senior kartice koje je penzionerima uručio predsjednik Opštine Budva Marko Carević

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva zaključno sa 26.oktobrom naplatila je 3.631.092.80 eura na ime boravišne takse, što je za gotovo 300 hiljada eura više nego u istom periodu lani.