Opština blokirala imovinu Marovića

Opština Budva stavila je hipoteku na imovinu nekadašnjeg predsjednika državne zajednice i visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, kao garanciju da će njenom prodajom naplatiti 1.1 miliona eura, koliko se Marović obavezao da uplati u opštinsku kasu.

Marović, koji je po sosptvenom priznanju se nalazio na čelu budvanske kriminalne grupe, koja je oštetila Opštinu za više desetina miliona eura, zaključio je dva sporazuma o priznanju krivice u osam budvanskih afera sa Specijalnim tužilaštvom, koje je potvrdio podgorički Viši sud.

Marović je bio u obavezi da do septembra prošle godine uplati u opštinsku kasu 1.1 miliona eura. Kao garanciju da će izmiriti novčanu kaznu založio svoju đedovinu na Jazu i selu Krimovica, na koju je država upisla hipoteku. Zemljnom na Jazu da će platiti kaznu je garantovao i njegov sin Milo, na koju je Viši sud upisao hipoteku smatrajući da je stečena kriminalom. Kako kazna nije plaćena, tih nekih 20 hiljada kvadrata mogu biti prodati , ali su se tu pojavili problemi.


„Marović je dao određenu zemlju kao garanciju. Greškom je upisana hipoteka države , a trebalo je na Opštinu, jer je on bio dužan da novac uplati u opštinski budžet. Kada je vlast u Budvi preuzela koalcija Demokrate , DF, DEMOS, SNP, URA, LP, SDP i nezavisni odbornik, , pozabavali smo se svim ovim sporazumima i uvidjeli da hipoteka je trebala da bude upisana na Opštinu“, rečeno je u Opštini.


Opština je uputila zahtjev Specijalnom tužilaštvu, što je ono prihvatilo, te se sada lokalna uprava upisala kao hipotekarni povjerilac I reda.


„Međutim, sada Specijalno tužilaštvo kroz proširemi postupak oduzimanja imovine stečene krminalnom potražuje iste te parcele koje su gospodin Marović i njegov sin dali po sporazumu. I može se desiti da te iste parcele oduzme država Crna Gora , kao imovinu stečenu kriminalom, a Opština će ostati hipotekarni povjerilac, pa će umjesto imovbinu Marovića, da bi nadoknadila štetu prodati imovinu države“, pojašnjavaju u Opštini

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti